.

Lucilla és MütyürLucilla megbarátkozik Mütyürrel a pónilóval

 
Lucilla már megszokta az óvodát, megbarátkozott Dzsángellel az óriás mackóval, és délutánonként, mikor a több gyereket az óvó nénik lefektették aludni  ő nem aludt, csak nézett ki az óvoda ablakán  
 
Az ablak előtt nagy, üres terület volt, ahol mindig szaladgált egy - két ló. Lucilla alvás helyett őket szerette nézni. Nézte, hogyan futkároznak, hogyan ugorják át az akadélyokat, hogyan isznak vizet egy nagy vödörből.

 
A lovak a szomszédos lovardához tartoztak, ahol sok ló lakott. Mindegyiknek külön szobája van, ahová bemehetnek, ha esk az eső, ha nagyon elfáradtak, vagy ha nagyon tűz a nap. De napközben nem voltak fáradtak. Játszottak egymással, és versenyeztek ki az ügyesebb.
Egy fiatal póniló is volt köztük, aki a nagy, felnőtt lovakkal akart futkározni. Ő is át akarta ugrani azokat a bokrokat, amiket a a felnőtt,nagy lovak, ő is olyan gyorsan szeretett volna futni mint a hosszúlábú versenylovak, de ez sosem sikerült neki.
 
 Egyik délután, amikor anyukája jött Luciért az oviba, kérte:
- Mami, annyira szeretném megnézni a lovakat! Menjünk át hozzájuk!
- Hát, ha annyira szeretnéd, nem bánom.
 
Ahogy beléptek a lovarda épületei közé, Lucilla észrevette a fiatal pónilovat, akit az ablakból látott. Ott álldogált lehajtott fejjel a felnőtt, nagy lovak társaságában.
 
- Szervusz! Én Lucilla vagyok, téged hogy hívnak?
- Mütyür a nevem, mert ilyen kicsi vagyok.
- És miért szomorkodsz? – kérdezte tőle Lucilla
- Mert ügyetlen vagyok.  Lemaradok a futásban, nem tudom átugrani az akadályokat, nem nőttem olyan nagyra, mint a többiek.  Az én hátamra senki nem akar ülni, a felnőttek meg csak a nagy lovakat szeretik.
- Persze, hogy nem akarnak. Te egy aranyos póniló vagy, nem egy magas telivér kanca!
- Neked nem kell akadályokat ugrani, neked nem kell versenyezni, te játsszál inkább póniló társaiddal! Azok között jól fogod érezni magad. Ott vannak a másik kifutón. Na gyere, menjünk oda! 
Mütyür könnyes szemmel bólintott, még benne volt a szomorúság. Egy darabig még nézte a hosszúlábú telivér lovakat, aztán elindult Lucilla mellett a pónilovak felé.
Azok örömmel fogadták
- Szia Mütyür!  De jó, hogy jöttél! – udvözölték a többiek. Aztán boldogan dicsekedtek neki.
- Mi már olyan nagy pónilovak vagyunk, hogy a gyerekek felülhetnek a hátunkra. Már te is tudnál gyerekeket lovagoltatni.
- Igen már én is gondoltam rá, de eddig a nagy lovak között voltam, oda meg nem jöhettek gyerekek
- De én most itt vagyok, - szólalt meg Lucilla – engem felvehetsz a hátadra! Én már úgyis régóta szeretnék lovagolni! – és megsimogatta Mütyürt.
 
Mütyürnek jól esett a simogatás, felvette a nyerget, és örült, mikor Lucillát feltették a hátára.  Ezzel teljesült régi vágya, ő is lovagoltathat gyerekeket.
 
 Ha mostanában Lucilla kinéz az óvoda ablakán, mindig integet Mütyürnek, aki vidám nyerítéssel üdvözli őt.

 
P.R
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china