.

Louis Jordan az életét kapta ajándékba Húsvétra 


66 vízen töltött nap után, reménytelen helyzetből mentették ki Észak-Karolinától 200 mérföldnyire a Cendes-óceánból Louis Jordan kalandvágyó vitorlázót.


Luis Jordan Angel nevű hajóján

Luiz megunta a partmenti hajókázást, és a családi vitorlással januárban nekivágott a Csendes-óceán nyílt vízeinek.  Január 29-én még rádión beszélt szüleivel, de innen kezdve nem adott életjelt magáról.
Szülei jelentették eltűnését a parti őrségnek, akik február 10-én hagytak fel keresésével. Luiznak nem volt tapasztalata nyílt tengeri hajózásban, nem adott le a kikötő irodájában útvonaltervet, így nem is tudták merre keressék.
Szülei végigjárták a partot, nem kötött-e ki valahol, amiről a hatóságokat nem értesítették, de fiukat nem találták. Csak reménykedni tudtak, hogy életben van.
Reményük valóra vált, mert 66 nap után, a Húsvétot megelőző nagyhét csütörtökjén (április 3-án), egy német kereskedelmi hajóról megpillantották a felborult vitorlást melynek a vízből kiálló részén üldögélt Louis. A fedélzetre vették és értesítették a parti mentőszolgálatot, akik Jayhawk helikopterrel a norfolki  Sentara Kórházba szállították

Elmondása szerint sok megpróbáltatáson ment keresztül. Elromlott a navigációs rendszer, a rádió, fogalma sem volt merre jár, viharba került eltört az árbóc és felborult a hajó. Szívósságának és életerejének köszönhetően maradt életben. Esővizet ivott, kézzel fogott nyers halat evett megtalálása előtti utolsó napokban.
 
Apjától bocsánatot kért a hajó elvesztéséért, mert tudja ez nagy anyagi veszteség a családnak. Szülei szerint a legfontosabb, hogy életben van és ez minden veszteséget kárpótól.  Luiz Jordan pedig elmondhatja, új életet kapott a mindenhatótól. Neki ez volt a Húsvéti ajándék.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol