.

A los bolichesi szűz Carmen ünnepe és a tenger megkoszorúzása 
Vagy nyolc évvel ezelőtt találkoztam először ezzel az ünneppel. Akkor a békés fürdőzésem közben figyelmes lettem az egyre növekvő tömegre a parti sétányon, és a gyülekező kis hajókra a strand mellett. Aztán később egy szobrot cipeltek be a vízbe.

.

Tetszett ez a látványosság, de hogy mit ünnepelnek, ekkor még nem tudtam.
 
Virgen del Carmen, Los Bolicches védőszentje. Hatáskötébe tartozik a városrész védelme, a rosszindulatú szellemek, entitások elűzése, és nem mellesleg a bolichesi hajósok védelme.
 
Ennek demonstrálására napközben végig viszik a szobrot a városrész utcáin, ahol a lelkes helyiek és a látványosságra kíváncsi turisták ámulata erősíti tovább a szoborban megtestesülő szűz nimbuszát.
Ezen a nyáron különösen meleg van, de ez nem okozhat nehézséget a szobor hordozóinak, mint ahogy ez a múlt évben sem volt probléma. Talán szemük előtt lebeg, hogy az út végén, a hűs tenger várja őket.
 
Viegen del Carmen ünnepe az idén sem maradhat el.  A fő látványosság július 16-án, keddi napon lesz. Déli 12 órakor a városrész kozpontjában lévő Iglesia Vigen del Carmen templomtól fog indulni a menet.
A mise végén megálldják az eltünt tengerészek emlékére tengerbe dobandó virágokat , és kérik a szüzet, vigyázzon a szerencsétlenül járt hajósok lelkére a túlvilágon.


Innen fog indulni a menet.

A menet előreláthatóan 20:45-kor lesz a a Virgen del Carmen emlékművénél a parti sétányon, ahol beviszik a vízbe a szobrot. Sötétedéskor tüzijáték kezdődik, mely addig tart, mig a szobrot biztonságba nem helyezik.

 
 
Most már tudom mit ünnepelnek, és ha tehetem megint elmegyek etre látványosságra.

P.R.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol