.

Londoni és svájci kutatók szerint a méhek a bolygó legfontosabb élőlényeiA legfrissebb tanulmányok szerint a rovarok mintegy 90 százaléka már eltűnt a Föld színéről


Albert Einstein szavait idézve: „ha a méhek eltűnnek, akkor az emberiségnek már csak négy éve van hátra az életéből". A legújabb tanulmányok szerint ez az állítás egyre inkább helytálló.

A méhek a lábukon gyűjtik a virágport
 
 
A CeapiMayor és az Apiculture Corporation of Chile, valamint az Agrárinnovációs Alapítvány támogatásával készült kutatás arra mutatott rá, hogy a méhek az egyetlen olyan élőlények, amelyek nem hordoznak semmilyen patogént.
 

Patogén:
A kórokozó, vagy idegen szóval patogén, olyan prion, vírus, baktérium, gomba, növény vagy állat, mely élősködő életmódot él, és a gazdán (pl. emberen) megtelepedve, annak testén/testében élve és szaporodva betegséget okozhat.

Wikipédia
 

A világ mezőgazdaságának működése nem kevesebb, mint 70 százalékban függ ezektől a rovaroktól.


A ma előállított száz élelmiszer közül hetven a méhek segítségével jön létre.Továbbá a méhek által végzett beporzás teszi lehetővé azoknak a növényeknek a szaporodását is, amelyek állatok millióinak a táplálkozását biztosítják. Ha ezek eltűnnének, akkor hamarosan követné őket a tőlük függő fauna is. És ha ez nem lenne elég: a méhek által előállított méz nemcsak táplálékként szolgál világszerte, hanem számos előnnyel is jár az egészségünkre és a bőrünkre nézve.
 
A svájci Szövetségi Technológiai Intézet (The Federal Institute of Technology of Switzerland) egy egészen újfajta elméletettel állt a nyilvánosság elé: a méheket a mobiltelefonok által előidézett elektromos hullámok zavarják és ez vezet a legtöbb problémához.
 

A kutatók azt állapították meg, hogy a rovarok emiatt veszítik el az irányérzéküket, nem találnak vissza a kaptárba és ez a végzetükhöz vezet.
A mobiltelefonok által kibocsátott elektromos hullámok jelenlétében a méhek tízszer hangosabban zümmögnek és ugyanezt a jelenséget tapasztaltuk akkor is, amikor veszélyhelyzetet érzékelnek – magyarázta Daniel Favre biológus, aki kollégáival együtt összesen 83 kísérletet végzett ennek bizonyítására.

A méhekkel kapcsolatos problémakör egy intő jel arra vonatkozóan, hogy sürgősen változtassuk meg az erőforrás-gazdálkodásunkat és a gondolkodásunkat– hangsúlyozta Luciano Grisales, a kolumbiai Kereskedelmi Kamara képviselője. – Alapvető fontosságú a méhek és más beporzók védelmének és újratelepítésének stratégiai meghatározása, különben Kolumbia tíz éven belül búcsút mondhat nekik.

A méhek hiánya élelmiszer-katasztrófához és egészségügyi válsághoz vezet. - írja az origo


Vigyázzunk a méhekre, ezzel saját jövőnket védjük

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china