.

A lezárások és korlátozások nem befolyásolják a COVID halálozásokat Frontiers in Public Health által közzétett új tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy sem a lezárások, sem az egyéb korlátozások szigorúsága nem áll párhuzamban a COVID19-hez kapcsolható halálozási arányokkal.

A tanulmányban 160 ország adatait dolgozták fel annak érdekében, hogy kiderítsék az összefüggésekt a korlátozások szigorúsága és halálesetek számának összefüggése között. Meglepő megállapításra jutottak:

"Úgy tűnik, hogy a pandémia elleni küzdelem érdekében hozott intézkedések szigorúsága, beleértve a lezárásokat, nem kapcsolódnak a halálozási arányhoz, viszont összefőggést lehet kimutatni a mentális egészség romlása és a szegénység növekedése között." 

 

Lezárt játszótér Spanyolországban
 
A tanulmány megállapítja, hogy a mortalítást leginkább a vizsgált országok társadalmának általános egészségi állapota, valamint a régióban várható életkor hossza határozza meg.
Alezárások megszámlálhatatlan járulékos károkat okoztak. Világszerte kisvállalkozások milliói mentek tönkre, munkahelyek tízmilliói szűntek meg, nőtt a globális szegénység és az öngyilkosságra való hajlam.

A tanulmány Svédországot hozza fel példaként, ahol nem voltak olyan szigorúak a korlátozások. A pandémia első hullámában a vizsgált 160 ország halálozási rátájában a 11. helyen szerepeltek, de jelenleg már a 23. helyen vannak. 

"A valóság az, hogy a lezárások hihetetlen járulékos károkkal járnak, de úgy tűnik, hogy keveset tesznek a koronavírus lelassításában." - állítja a tanulmány.


https://fee.org/articles/lockdowns-not-linked-with-lower-covid-death-rates-new-study-finds/
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol