.

A leghidegebb település AndalúziábanSpanyolország leghidegebb települése Andalúziában van!,
Vajon melyik lehet az?


Különös kettősség jellemzi Dél-Spanyolországot: nyáron a 35-38 fokos kánikula, télen meg síelés a Sierra Nevada 3000 méter feletti sípályáin. Amikor a tengerparton még tart az októberi indián nyár, a magasabban fekvő településeken már érződik a tél lehelete. 
 
Dilar látképe


A meteorológusok általában Spanyolország középső részén (Molina de Aragón (Guadalajara), Calamocha (Teruel), Reinosa (Cantabria) vagy Cerler (Huesca) mérik a legalacsonyabb hőmérsékleteket, de tavaly megbomlott a "rend",  Dilar került az első helyre ahol legtöbbször -9, -12 fok közt ingadozott a hőmérő. Ezzel kiérdemelte Spanyolország leghidegebb városa címet.
 

A  kellemes őszi napok után folyamatosan hűl a levegő és bizony még az év vége előtt, a 3300 méter magas Sierra Nevada lábánál fekvő, 878 méter tengerszint feletti magasságban lévő Dilarban is beköszönt a tél.


November végén, december elején a Dilar környéki mezők hamar kifehérednek


Ilyenkor már nélkülözhetetlen a lakás fűtése, ami a legtöbb helyen kandallóval történik. 


Az ősz beköszöntével mindenütt hűl a levegő, ami a nyári kánikula után igazi felüdülést hoz. Ilyenkor ajánlják az utazási irodák a Dilar környéki szállásokat. Több turista út vezet a  várossal azonos nevű patak mellett.

Az alig több mint 2000 lakos hozzászokott az igazi hideghez. Miután beköszöntenek a mínuszok, a turistáknak nem kell kétségbe esniük, mert egy rövidebb téli séta után a meleget sugárzó kandalló mellett kóstolhatják meg a helyi ételkülönlegességeket.  Az egyik kedvenc a szószos nyúl, de sokan szeretik a fehérbabbal, póréhagymával vagy hagymás pürével készült salátákat és az apróvadból készült ételeket. 

 
Képek a helyi éttermek kínálatából ......
 
és hangulatából


P.R. 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol