.

Látványos összehasonlítás a Titanic és egy mai óceánjáró köztA Titanic ma a száz legnagyobb hajó közé sem férne be: a jelenlegi rekorder közel száz méterrel hosszabb, háromszor annyi embert tud szállítani, és ez képeken is elég látványos.

 
A mai legnagyobb óceánjáró, a Wonder of the Seas hajó 35 százalékkal hosszabb, és több mint kétszer olyan széles, mint a Titanic volt, ha pedig az űrtartalmukat nézzük, ötszörös a különbség – írja a High Seas Cruising.

Ez az az eset, amikor egy (két) kép többet mond ezer szónál:

A Titanic és a jelenlegi legnagyobb hajó, a Wonder of the Seas


110 évvel ezelőtt a Titanic a világ legnagyobb hajója volt, a személyzettel együtt 3300 ember utazott rajta, számtalan szolgáltatás üzemelt a fedélzetén, többek között úszómedencéje is volt.

A mai óceánjárók olyan gyorsan döntik meg a „világ legnagyobb hajója” rekordot, hogy még követni is nehéz, miután elég erős a verseny a turizmus ezen területén – írja a szaklap.

Titanic:

  • hossz (méter): Titanic 269 – WOTS 362
  • szélesség (méter): Titanic 28,2 – WOTS 64
  • teljes űrtartalom (bruttó regisztertonna): Titanic 46 328 – WOTS 236 857
  • kapacitás (személyzet+utasok): Titanic 3300 – WOTS 9300

Jelenleg a Titanic a világ száz legnagyobb hajója közé sem férne be – bár egy kommentelő megjegyzi, hogy „az legalább szép volt, míg a maiak ormótlanok”, mást meg az iparág szennyező hatása zavarja. Akit viszont továbbra is az összehasonlítás érdekel, talál egy bővebb táblázatot is az eredeti cikkben.

(Forrás: Írja a player a High Seas Cruising cikke alapján)

 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol