.

A kvantumfizika felveti a teremtő létezését
Fizikusok szerint világunkat tudatos elme teremtette

 
A kvantumfizika tükrében újra kell gondolni univerzumunk keletkezését Az újabb kutatások fenekestül forgatják fel a világegyetem létrejöttánek általánosan elfogadott elméletét.
 
Tudósok a világ teremtését a nagy bumm  elmélettel  magyarázzák. Ennek értelmében volt egy valószínűtlenül sűrű kis pont, amibe az univerzum összes anyaga benne volt. Mikor ez felrobbant, anyaga szétszóródott és ebből lett a világegyetem, ami azóta is tágulóban van.
 
Ez az elmélet rengeteg kérdést vet fel, és csak kevés dolgot magyaráz meg.  Az ősrobbanás egyetlen bizonyítéka a távoli csillagok színképelemzése, amely szerint azok jelenleg is távolodnak egymástól.
Azonban nincs magyarázat arra, hogy ez kis pont milyen térben volt és az tér hova tartozott. Ez az ősrobbanás előtti szuper sűrű pont tartozhatott egy másik univerzumhoz. Ha így volt, akkor az az univerzum hogyan keletkezett, térben és időben hol van, és még számtalan megválaszolatlan kérdés.
 
A kvantumelmélet alapjaiban rengeti meg a fizika eddig általános érvényűnek tekintett törvényeit. A legújabb kutatások szerint anyag nem is létezik, csak rezgések vannak, amik a megfigyelőtől függően anyagként, vagy hullámként viselkednek. A kvantumfizika magyarázza meg azokat a jelenségeket, melyek előtt a fizikusok eddig értetlenül álltak.
 

James Hopwood Jeans.jpg
"Az új fizika alapvető megállapítása elismeri, hogy a megfigyelő teremti a valóságot. Megfigyelőként személyes résztvevői vagyunk saját valóságunk létrehozásának. A fizikusok kénytelenek elismerni, hogy az univerzum egy "mentális" konstrukció."    Sir James Jeans  fizikus

 

"A tudás áramlása egy nem mechanikus valóság irányába halad; az univerzum kezdetben sokkal inkább egy nagy gondolat volt, mint egy nagy gépezet. Már nem tűnik úgy, hogy az elme egy véletlen betolakodó az anyag birodalmába, hanem inkább a dolgok teremtőjeként és kormányzójaként tekinthetünk rá." - R. C. Henry, “The Mental Universe”; Nature 436:29, 2005

 
Innen már csak egy lépés a teremtő gondolat tulajdonosának megnevezése.  A vallások emberemlékezet óta ezt a tremtő értelmet Istennek nevezik. 
 
Végül a tudomány fogja bizonyítani a teremtő létezését?

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol