.

Különös módon fogynak az orosz diplomatákPár hónap alatt hat orosz diplomata vesztette az életét gyanús körülmények között. Volt akit agyonlőttek, volt akit a „szívroham” vitt el.


Oroszország ENSZ-nagykövetének két héttel ezelőtti washingtoni halálával már hatra nőtt azon orosz diplomaták száma, akik november óta váratlanul az életüket vesztették. A haláleseteket általában szívproblémákkal, vagy hirtelen jött betegséggel magyarázzák - írja íz ATV
 

Oroszország ENSZ-nagykövete volt, Vitaly Churkin

A 64 éves Vitaly Churkint azt követően szállították kórházba az irodájából, hogy váratlanul rosszul lett a munkája közben. Oroszország ENSZ-nagykövete a belső jelentések szerint szívrohamot kapott, de az orvosi halottkém szerint további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy megállapítsák a halál tényleges okát.

2016. december 19
Két másik diplomatánál már egyértelműbb a történet: Oroszország ankarai nagykövetét, Andrei Karlovot egy fotókiállításon lőtték le Törökországban, míg Petr Polshikov diplomatát, aki a Külügyminisztérium Dél-amerikai részlegén dolgozott diplomataként, ugyanazon a napon a moszkvai lakásában lőtték agyon. 


Petr Polshikov lelovése

2016. december 26.
A KGB korábbi főnökét, Oleg Erovinkint, holttan találták a fekete Lexusának a hátsó ülésén Moszkvában.
Halál oka: szívroham

2017. január 9.
Az 55 éves Andrei Malanin gorögországi orosz konzult holtan találták lakása fürdőszobájában.
Halál oka: szívriham, de a nyomozás még nincs lezárva

2017. január 27.
Oroszország indiai nagykövete, a 67 éves Alexander Kadakin „rövid betegség” után halt meg az indiai média jelentése szerint
A Reuters információi szerint Kadakin halálának oka: szívinfarktus
 

2017. február 20.
Oroszország ENSZ-nagykövete, Vitaly Churkin váratlanul életét vesztette New York-ban, feltételezések szerint szívroham miatt. Az egészségügyi kórboncnok viszont javasolta egy toxikológiai vizsgálat elvégzését is.


Rájár a rúd az orosz diplomatákra, vagy szívroham vagy golyó tizedelte őket az utóbbi három hónapban. Egyenlőre nem tudni lesz-e folytatása ennek a sorozatnak, vagy valóban csak a "véletlenek" szerencsétlen összejátszása okozta ezeket az eseteket. 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol