.

Különös hajót épített az amerikai haditengerészetAz amerikai haditengerészet olyan hajót állított hadrendbe, amely kísértetiesen hasonlít Noé bárkájának leggyakrabban elképzelt és ábrázolt formájára. Egy azonban biztosnak tűnik: ebben nem állatokat, hanem tengerészeket fognak elszállásolni.

A meghökkentő formájú, szögletes kialakítású, tetővel ellátott vízi jármű tehát szállásként fog működni, és hamarosan elindul Japán felé, hogy csatlakozzon a 7. amerikai flottához. Maga a bárka nem lesz felfegyverezve, és valószínűleg sohasem hagyja majd el a kikötőt.

A szürke-fehér tengeri alkotmány 81 méter hosszú és 21 méter széles, a víz fölé pedig 4 emelet magasra emelkedik. A hírt közlő Popular Mechanics oldal fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Biblia szerint Noé bárkája ennél nagyobb volt (körülbelül 160×26 méteres).

A jármű 74 tiszt és 537 sorkatona elszállásolására alkalmas. Mississippi állam egyik legnagyobb ipari városában, Pascagoulában építették, így az APL 67 nevet viselő úszó hotelnek nem kevés utat kell majd megtennie a Csendes-óceánon, mire célhoz ér.


Noé bárkája azért másként nézett ki.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol