.

Különös: Az utóbbi években nem csökkent, hanem gyarapodott grönlandi jégtakaróA Dán Meteorológiai Intézet (DMI) adatai azt mutatják, hogy a grönlandi jégolvadás jelentősen lelassult az elmúlt évtizedben, és a tendencia mára a növekedés felé fordult. A tömeges jégveszteségről szóló médiahírek megalapozatlanok.


Az adatok arra utalnak, hogy a grönlandi jégtakaró az elmúlt években egyre jobban gyarapodik.  2016 óta a Surface Mass Balance (SMB - Felszíni tömegegyensúly) meredek felfutását észlelték, és rendszeresen megdőltek a napi/havi rekordok. (1)

Csak egy példa a közelmúltból: 2021. szeptember 12-ig 10 gigatonna hó és jég gyűlt össze, ez elég lenne ahhoz, hogy a New York állambeli Central Parkot 3,4 kilométer vastag jég alá temessük.

A DMI rekordok könyvében (amelyek 1981-ig nyúlnak vissza) még soha nem nőtt jobban a grönlandi jégtakaró ebben az évszakban. 

Összességében, és amint azt a Die kalte Sonne német éghajlatvédelmi webhely is megjegyezte, egy új trend jelent meg a grönlandi jégtakaróban, és ez ellentmond a globális felmelegedés teóriájának. (2)

Több évtizedes megbízható műholdas mérések lehetővé tették a trendek észlelését, és bár igaz, hogy a világ legnagyobb szigetének jege 1995 és 2012 között veszített tömegéből, ez a tendencia mára megfordult. Egy nagy hajó lassú fordulásához hasonlóan 2010-től 2015-ig a grönlandi felszíni tömegegyensúly is irányt változtatott, és azóta is felfelé ívelő pályán halad.

Ez jól látható a fenti diagramon, amely a teljes tömegmérleget ábrázolja 1985 óta.

E megdönthetetlen bizonyíték, valamint az idén július óta elért 30 milliárd tonnás jég növekedés ellenére a mainstream médiák továbbra is a jégolvadásról, a jég fogyatkozásáról beszélnek.


A Die kalte Sonne német tömörséggel így foglalja össze: "A szokásos média narratíva az egyre gyorsabb grönlandi jégolvadásról nem helytálló." (3)
 

<iframe width="714" height="402" src="https://www.youtube.com/embed/4bD-2Uqz3Bk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

Az ilyen hírek láttán, vakarhatjuk a fejünket: A jövőben melegedni vagy hűlni fog a Föld?  Klíma kutatók egyenlőre egyik lehetőséget sem vetik el, csak a médiában a globális felmelegedés kap nagyobb publicitást.


(1) - http://polarportal.dk/en/greenland/surface
(2) - https://kaltesonne.de/klimaschau-78-werden
(3) - https://electroverse.net/greenlands-ice-loss-
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china