.

Különleges tengerpartok
Álom tengerpartok


A tenger mindig különleges helyet foglalt el az emberek gondolatvilágában. Kicsit azonosítjuk vele a végtelen szabadságot, az ősi természetet, a nyaralást és a szórakozást.  Azokban az országokban, ahol nics tengerpart, az emberek legalább szabadságuk idején szeretnének a tenger közelébe jutni.
A természetes tengerpartok látványa különös érzéssel tölt el mindenkit, de vannak amelyek a többi közül is kitűnnek szépségükkel, vagy egyediségükkel.

 

1 Fekete homokos strand – Hawaii

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
Önmagáért beszél a Black Sand Beach neve. Egészen különleges élmény lehet végigsétálni a fekete homokos tengerparton.

 

2. Rózsaszín homokos strand – Bahama szigetek

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál

Itt is önmagáért beszél a név – ha a fekete nem lenne elég különleges, akkor itt a rózsaszín tengerpart! Az egészen különleges színt a környék vizeiben elpusztult koralloknak köszönheti ez a partszakasz.

 

3. Foszforeszkáló tengerpart – Maldív-szigetek

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
A vízben élő apró állatoknak köszönhető, hogy sötétedés után ezernyi apró csillaghoz hasonlít ez a tengerpart.

 

4. Rejtett strand – Mexikó

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
Nem is gondolnád, hogy ez a földi paradicsom az ember legalantasabb elfoglaltságának, a háborúskodásnak a következtében jött létre, pedig így van: a mexikói kormány az 1900-as évek elején bombákat tesztelt a környéken.

 

5. Whitehaven Beach – Ausztrália

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
A világ legkörnyezetbarátabb strandja címmel is kitüntették már ezt az ausztrál tengerpartot, ahol egészen hihetetlenül érintetlen a természet és csodásan tiszta a víz.

 

6. Forró vizes strand – Új Zéland

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
Ha ide indulsz, ne felejtsd otthon a lapátodat, mert ezen a strandon 64 fokos termálvizet találsz, ahol igazi csináld magad módszerrel készítheted el a saját termálfürdődet!

 

7. Maho strand – Szent Martin


Ha elég szerencsés vagy és nagyot tudsz ugrani, akkor ezen a strandot szinte megsimogathatod a leszálló repülőket.

 

8. Chandipur part – India

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
Öt kilométert sétálhatsz az Indiai-óceán fenekén, anélkül, hogy vizes lenne a ruhád. Ennyit húzódik vissza naponta a víz minden apálykor, de érdemes időben visszaindulni, mert az apály végén a víz nagyon gyorsan újra birtokba veszi a területet!

 

9. Malacpart – Bahama szigetek

9 elképesztő tengerpart, amiről még sosem hallottál
Egészen elképesztő látvány lehet, ahogy a sziget vaddisznói a kristálytiszta vízben fürdenek, de a Bahamákon a Malacpartnak hívott öbölben ezt is megnézheti mindenki, akit érdekel.

Forrás:  http://www.anna.hu/szabadido/9-elkepeszto-tengerpart-amirol-meg-sosem-hallottal-8316.html
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china