.

Különleges helyen épült világítótoronyKarcsú sziklaoszlopok emelkednek ki az óceán felszínéből, mint az ég felé nyúló ujjak, mérföldekre a civilizációtól. Távolról egészen úgy tűnik, mintha az egyik ujjra egy kis színes folt  vagy paca került volna. Közelebbről megnézve azonban kiderül, hogy a paca nem más, mint egy apró, vörös tetejű világítótorony, talán az egyik legmagányosabb a világon, írja az Atlas Obscura portál alapján a sokszinüvidék.hu

A fehérre meszelt Þrídrangaviti világítótorony a Westman-szigetek partjainál található sziklák legmagasabbikán áll, ami közel 37 méter magasan nyúlik ki a vízből. Ez a világ egyik legdrámaibb és legegyedibb világítótornya, és egyben a legelszigeteltebb is. Izland déli partjaitól 7,2 kilométerre található. Elszigeteltsége miatt egyesek az interneten tréfásan az introvertáltak menedékének nevezték el a jeladót.


A távoli világítótorony közvetlenül a második világháború előtt épült. Megépítése nem volt könnyű feladat, mivel akkor még nem voltak helikopterek, amik letették volna a sziklára a munkásokat, azoknak így meg kellett mászniuk  a sziklákat, hogy elérjék a csúcsát, ahol kézzel rakták le az alapot. Csúszós sziklákkal, esővel és heves széllel néztek szembe, úgy, hogy az építés alatt végig tudták, elég egyetlen rossz mozdulat, és a háborgó óceánban találják magukat.

Ma már a repülés fejlődésének köszönhetően a karbantartók helikopterrel jutnak el a toronyhoz. A Þrídrangaviti világítótorony meglátogatása azonban még mindig nagy odafigyelést kíván. Egy rossz lépés, és minden gyanútlan felfedező azon kaphatja magát, hogy nem tervezett úszásra indul a gyilkos bálnákkal, amelyek a hullámok között lapulnak.
A torony elhelyezkedése a szigeten

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china