.

Kriszus szobor rejtette a 240 éves üzenetet.A spanyolországi Sotillo de la Ribera település templomában található Irgalmas Krisztusként ismert szobor restaurálása meglepetéssel szolgált a restaurátoroknak.

 

A megfeszített Jézus feneke mögött egy rés rejtette azt a két papírlapot, amelyet a közeli El Burgo de Osma katedrálisának káplánja Joaquín Mínguez írt, és 1777-es keltezéssel látta el levelét. Megírta, hogy a szobrot Manuel Bal faragta, valamint információkat közölt az adott korszak gazdasági, vallási, politikai helyzetéről.Leírta például, hogy milyen volt a püspökség termése, mik a gyakori betegségek - maláriás láz, tífusz-, és, hogy a helyiek egyebek mellett kártyázással, labdajátékokkal ütik el szabad idejüket.

A káplán levelében azt is megemlítette, hogy a törvényhozás Madridban van, létezik posta és újság, valamint működik az inkvizíció, így nincs vétség Isten ellen.

Efrén Arroyo történész szerint a káplán célja eleve az lehetett, hogy majd egyszer megtalálja valaki az üzenetet, így a szobrot tulajdonképpen egy 240 éves időkapszulának lehet tekinteni.


www.infobae.com

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol