.

Középkori vásár egy középkori várban
Ki ne lenne kíváncsi, milyen lehetett egy vásári forgatag a középkorban. 
Fuengirolán a Castillo Sohail-ban rendezett vásár ennek hangulatát idézi. A jelmezes árusok, a vár udvarán felvert sátrak, a parázs felett sült húsok látványa, valamint a nyüzsgő sokadalom csábítólag  hat a különlegességre vágyókra.
Ezen a hétvégén rendezett vásár már az első nap sok látogatót vonzott. A nyitást zenészek felvonulása jelezte. A várkapu előtt  jelmezes várkisasszony invitálta az érdeklődőket.
Invitálásra nem volt szükség, mert az emberek csak jöttek, jöttek, de hogy kocsijaikkal hol parkoltak az igazi rejtély, mivel már a nyitás előtt betelt a környék összes parkolója.
A vár udvara megtelt élettel. Az érdeklődők körbejárták a sátrakat, nem is tudták eldönteni egyenek, vagy igyanak, vagy előbb vegyenek valami vásári portékát. Igencsak nehéz ellenállni a sok ínyencségnek, a nyárson sült malacnak, vagy a hatalmas oldalasnak, természetesen mindez megfelelő innivalóval kísérve.

 
Egy vásár akkor vásár, ha ott különböző mesterségek is képviseltetik muagukat, Hát itt ebben sem volt hiány. Kipakolt a fazekas, aki bemutattam hogyan készülnek a tényérok, vagy az olajlámpások. Helyszínen sütött kenyeret a pék, amit azon nyomban meg is lehetett kóstolni. Persze jobban jártak a kevésbé mohók, mert a forró kenyér bizony megégette a szájukat.
 
Az udvari solymász, igaz most egy sas ül a kezén, vélhetően úrnőjét kívánja némi ajándékkal meglepni. Hosszas alkudozás után egy győrüvel távozik. Reméhetőleg elfogadja szíve választottja és a gyűrű nem az egyik sólyom lábán fog díszelegni.
A vár falán most is őrködnek az ágyúk. Védik a vásározókat a tenger felől közelítő kalózoktól. De mostanában a tengeri kalózok inkább tankhajók elrablásával vannak elfoglalva, nem fér bele idejükbe a vásározó tömeg molesztálása.
Igy aztán az emberek sem aggódtak, és minden ment a maga útján. Az árusok árultak, a vevők alkudoztak, a sültek meg magukat kínálták. Még vasárnapig megtekinthető ez a színes kavalkád.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china