.

Középkori vásár egy középkori várban
Ki ne lenne kíváncsi, milyen lehetett egy vásári forgatag a középkorban. 
Fuengirolán a Castillo Sohail-ban rendezett vásár ennek hangulatát idézi. A jelmezes árusok, a vár udvarán felvert sátrak, a parázs felett sült húsok látványa, valamint a nyüzsgő sokadalom csábítólag  hat a különlegességre vágyókra.
Ezen a hétvégén rendezett vásár már az első nap sok látogatót vonzott. A nyitást zenészek felvonulása jelezte. A várkapu előtt  jelmezes várkisasszony invitálta az érdeklődőket.
Invitálásra nem volt szükség, mert az emberek csak jöttek, jöttek, de hogy kocsijaikkal hol parkoltak az igazi rejtély, mivel már a nyitás előtt betelt a környék összes parkolója.
A vár udvara megtelt élettel. Az érdeklődők körbejárták a sátrakat, nem is tudták eldönteni egyenek, vagy igyanak, vagy előbb vegyenek valami vásári portékát. Igencsak nehéz ellenállni a sok ínyencségnek, a nyárson sült malacnak, vagy a hatalmas oldalasnak, természetesen mindez megfelelő innivalóval kísérve.

 
Egy vásár akkor vásár, ha ott különböző mesterségek is képviseltetik muagukat, Hát itt ebben sem volt hiány. Kipakolt a fazekas, aki bemutattam hogyan készülnek a tényérok, vagy az olajlámpások. Helyszínen sütött kenyeret a pék, amit azon nyomban meg is lehetett kóstolni. Persze jobban jártak a kevésbé mohók, mert a forró kenyér bizony megégette a szájukat.
 
Az udvari solymász, igaz most egy sas ül a kezén, vélhetően úrnőjét kívánja némi ajándékkal meglepni. Hosszas alkudozás után egy győrüvel távozik. Reméhetőleg elfogadja szíve választottja és a gyűrű nem az egyik sólyom lábán fog díszelegni.
A vár falán most is őrködnek az ágyúk. Védik a vásározókat a tenger felől közelítő kalózoktól. De mostanában a tengeri kalózok inkább tankhajók elrablásával vannak elfoglalva, nem fér bele idejükbe a vásározó tömeg molesztálása.
Igy aztán az emberek sem aggódtak, és minden ment a maga útján. Az árusok árultak, a vevők alkudoztak, a sültek meg magukat kínálták. Még vasárnapig megtekinthető ez a színes kavalkád.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol