.

Közeledik a 2,38 milliárd eurós spanyol karácsonyi lottó sorsolásaAz El Gordo Navidad elnevezésű lottót 1812 óta, több mint 200 éve, minden évben december 22-én sorsolják. A sorsolás a spanyoloknál valóságos népünnepélynek számít, hiszen a lakosság 98 százaléka játszik ezen játékon, és fejenként átlagosan 70 eurót költenek El Gordo szelvényekre. Ilyenkor azok is szívesen beszállnak a játékba, akik amúgy nem lottóznak, mivel a családok, barátok és munkaközösségek, sőt egész falvak is közös sorsjegyvásárlásokat szerveznek; sokan karácsonyi ajándékba adják illetve kapják a szelvényeket. 
Ebben az évben 2,38 milliárd eurót sorsolnak ki a szerencsés nyertesek között.
 

2013 elején bejárta a világsajtót a hír, miszerint egyetlen férfi kivételével egy spanyol falu minden egyes tagja 29 millió forintnak megfelelő összeggel részesült a közösen vásárolt El Gordo lottószelvénnyel nyert 950 millió dolláros nyereményből. 

A szervezők a játék tévés reklámjára is minden évben kiemelt figyelmet fordítanak, a két évvel ezelőtti a „Justin” című, Pixar-stílusban elkészített, szívet melengető rajzfilmecske hamar az ünnepi szezon harmadik legnépszerűbb reklámja lett, számos nagy nemzetközi márka filmjét megelőzve.


A szerencsés nyertesek az utcán ünnepelnek Madridban

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol