.

Körözött dzsihadistát fogtak a malagai repülőtérenTerrorista lehet az a spanyol nő, akit pénteken fogtak el a rendőrök a malagai repülőtéren.

 

Ritka pillanat: nincsenek sorok a biztosági ellenőrzésnél

A belügyminisztérium szerint a 26 éves nő ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nő egy évvel ezelőtt utazott el élettársával Spanyolországból, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorista szervezethez Szíriában. Az elmúlt egy évben Törökországban, a szír határ közelében élt.

A héten ez már a harmadik ilyen akciója a spanyol rendőrségnek. Kedden három férfit letartóztattak Madridban. Őket azzal gyanúsítják, hogy terrortámadásra készültek Spanyolországban az Iszlám Állam nevében. Szerdán pedig a terroristaszervezet népszerűsítéséért fogtak el két férfit Barcelonában.

Az európai országok közül Spanyolországban van a legtöbb rendőri akció a terroristákkal szemben. Idén már több mint 80 embert tartóztattak le amiatt, hogy segítették az Iszlám Államot. Az MTI úgy tudja, hogy Európából körülbelül háromezer ember csatlakozott eddig a terroristákhoz, akik közül 130-an Spanyolországból mentek Szíriába és Irakba.

Forrás

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol