.

A koronavírussal kapcsolatos félelemkeltés többet árt, mint a betegségÉrdekes cikk jelent meg a Portfolio.hu -hoz kapcsolódó oldalon. Ebben kifejtették, hogy a pandémiától való félelem következtében sok esetben súlyos és hosszan tartó hatás marad a járvány által érintettek mentális állapotára. Ez egy kissé furcsa megfogalmazás, mert a járvány az egész világot érinti.

2021. októberében a Lancetben publikált, 204 országra és régióra kiterjedő elemzés szerint a kóros szorongással élők száma világméretekben 26 százalékkal, a depresszióban szenvedők száma 28 százalékkal növekedett a járvány első éve alatt.

A BECSLÉSEK SZERINT EZ A NÖVEKEDÉS 76,2 ILLETVE 53,2 MILLIÓ EMBERT JELENTETT A VIZSGÁLT IDŐSZAKBAN.

A média mindent megtett, hogy az emberek kellőképpen féljenek a koronavírustól. Rendszeresen bemondták a halottak számát, ismertették a megfertőződött híres emberek listáját, ezzel azt érzékeltetve, hogy a koronavírus milyen veszélyes és mindenkit megfertőz. Szinte minden napra jutott és napjainkban is jut valamilyen negatív hír a covidról. Viszont azt, hogy a fertőzöttek 98%-a meggyógyul, azt nem propagálják.
A covidhoz kötött halálozások aránya 2% körül mozog, de ezt úgy tálalja a média, mintha az az 1918-as minimum 20%-os halálozással járó spanyolnátha lenne.  

Elgondolkodtató ennek a járványnak a médiában betöltött szerepe. Kevesen tudják, hogy négy éve, 2018-ban 8%-os halálozási rátával, söpört végig a földön egy influenza járvány, amelynek statisztikáját az USA-ban kórházban került, influenzában elhunyt betegek száma adja.  (Érdekes, hogy ezt az adatot a kitörölték a Wikipédiából. /952 ezer kórházba került influenzás betegből 86 ezren haltak meg, ami több mint 8%

2018-ban, (négy éve) ezen influenza járvány idején nem voltak korlátozások, nem állt le a világgazdaság, sokan nem is tudnak arról,  hogy létezett.
Most viszont erre a 2%-os halálozási rátára épülő félelemkampány és az ezzel kapcsolatos korlátozások milliók számára teszik tönkre az életet.
Csak zárójelben kérdem, mi lenne, ha egy valóban súlyos járvány ütné fel a fejét. Úgy kezelnék mint a négy évvel ezelőtti influenza járványt? Elhallgatnák? Vajon ki dönti el, hogy melyik járvány mennyire súlyos?

Azt, hogy itt az emberek egészségéről, vagy politikai szándékokról van szó, megmutatja a szerb teniszező Ausztráliában napjainkban zajló kálváriája. 


Egyenlőre úgy néz ki, hogy az egészséges, de oltatlan Novak Djokovic világelső teniszezőt kiutasítják az országból, és nem indulhat az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon mivel Ausztráliába csak oltott személy léphet be. 

 
Ezek szerint egy egészséges, de oltatlan ember jelent veszélyt az ausztrál társadalomra? Ez már abszurd!
Ebből látszik itt nem egészségről, hanem a politikusok presztizséről van szó. A rendelkezést akkor is be kell tartani, ha ez ellent mond a józan észnek.

Rengeteg orvos, szakértő teszi közzé a hivatalos állásponttól eltérő véleményét az interneten, de ezek nem jutnak el a szélesebb tömegekhez. Véleményük,  kutatásaik eredménye eltűnik a süllyesztőben. A legtöbben csak a médiában hallható egyoldalú álláspontot ismerik és félnek.  Ennek következménye az a sok millió depresszióban süllyedt,  félelemben  élő ember akik csak a fősodratú médiából tájékozódnak.

Ezek az emberek nincsenek tisztában az oltás kockázataival, ezért nem is tudnak véleményt alkotni. Ők azok akik vezényszóra felveszik  a harmadik negyedik ötödik és még ki tudja hányadik oltást, azt hívén, hogy ezzel megvédik egészségüket.  Pedig elvétve a fősodratú médiában is olvashatunk figyelmeztetést az ismétlődő oltások veszélyeire.

Pl.: Gyengíthetik az immunválaszt és kifáraszthatják az embereket a rendszeresen megismételt megerősítő oltások. – figyelmeztetett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)-írja a portfolo.hu


Mindenki saját maga döntse el, felveszi e a sokadik, 3-4 hónap után hatástalanná váló oltást, majd az azt követőt, aztán megint egy újabbat, vagy bízik az omikron variáns  enyhe tünetei által kiváltott immunitásban, amiről szintén lehet olvasni. 

Amíg csak félelemkeltés és egyoldalú tájékoztatás van a koronavírusról, addig növekedni fog a szorongással és depresszióval élő emberek száma, tönkretéve ezzel sok millió ember életminőségét.

P.R.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol