.

Koronavírus SvédországbanMi nem a svéd példát követjük


Svédország a legtöbb európai államtól eltérő stratégiát követ a járvány elleni küzdelemben: nincsenek kijárási korlátozások, az iskolák, az éttermek és a sportlétesítmények nyitva tartanak. Emellett az 50 főnél kisebb rendezvényeket is meg lehet tartani. A stockholmi vezetés tilalmak helyett az intézkedései önkéntes követésére helyezi a hangsúlyt.
Svédországban a járványkezelésezen módjának ugyanannyi támogatója mint ellenzője van, de az tény, hogy jelenleg a koronavírussal kapcsolatos adatok sokban nem térnek el más európai országétól.

Johan Giesecke svéd infektológus-epidemiológus az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO, valamint a svéd kormány tanácsadója az unotordox skandináv járványpolitika fő irányadója.
 

A 70 éves svéd epidemiológus kifejtette, hogy az Egyesült Királyság, akárcsak Európa legtöbb országa, tévúton jár, amikor polgárait szigorú vagy kevésbé szigorú módon, de karanténba zárja. A tanácsadó szerint kizárólag a járványgócnak számító régiókban kell korlátozásokat bevezetni, ami végül nyájimmunitáshoz vezet. - írja az indirekt.hu

Hogy ki kezelte helyesen a helyzetet, majd a járvány végén kiderül.
Egyenlőre az látszik, hogy a svéd gazdaságot a járvány elleni intézkedések nem küldték padlóra.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol