.

A koronavírus nem hozott rekordot a halálozások számában MagyarországonA hivatalos közlések szerint még most is dübörög a halálos koronavírus járvány második hulláma  Akkor már csak az a kérdés, hol vannak a halottak? Járványmentes években Magyarországon a halottak száma többször is meghaladta a mostani járványidőszak elhalálozási számait. 1993-ban, amikor még híre hamva sem volt a covidnak, összesen 150 244 haláleset volt, szemben az elmúlt év összesített 139 541 halottjával. 

A covid 19 járvány terhére eddig 13 249 elhalálozást mutattak ki, ami a 2019. január 1-jén mért 9 772 756 népesség számhoz viszonyítva elenyésző (0,2%).   Ráadásul az elhunytak többsége egyéb súlyos alapbetegségekkel rendelkező idős ember volt, de a halál közvetlen okára nem derült fény, azt nem vizsgálták. Ezeket az elhalálozásokat azért írták a koronavírus számlájára, mert a többféle alapbetegség mellett korábban a covid 19 fertőzést is ki lehetett mutatni. Csupán 328 esetben jelölték a halál egyedüli okának a koronavírust.

Az elmúlt évben az új típusú koronavírus lett kikiáltva legnagyobb ránk leselkedő veszélynek. Ugyanakkor arról nem esik szó, hogy csak Magyarországon évente daganatos betegségekben 30-32 ezer, keringési rendellenességben 20-25 ezer, agyér problémákkal 10-13 ezer ember hal meg, szemben a covid 13 ezres halálozási számával. (KSH statisztika)

Ezen adatok mellett kissé túlzottnak tűnik az a hatalmas félelemkeltő kampány ami covid 19 kapcsén kialakult,. A tájékoztatások csak a fertőzések rohamos terjedéséről beszélnek, de az valahogy lemarad, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan növekszik.

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol