.

A koronavírus megítéléseAz elmúlt egy évben a vírustól való félelemet sikerült a mindennapok részévé tenni.


Ez a félelem megszűntetett 400 milló főállású munkahelyet, egész gazdasági ágazatokat tett tönkre (turizmus, légi kozlekedés, vendéglátás, éttermek, szállodák, stb.)
 

Valóban ennyire kell félni?

 
Aki a fősodratú médiát hallgatja nem hall mást, minthogy mennyien fertőződtek meg és mennyien haltak meg a koronavírus kapcsán. Mindezt naponta sulykolják a hallgatóságba. Nem csoda, ha az emberekben kialakult az az érzés, ha megkapják ezt a kórt, már kereshetik a helyüket a temetőben.
 

De mi az igazság?


Ennek a világméretű, halálosnak mondott járványnak a halálozási aránya 2%, ami nyomába sem ér az emberiség nagy járványainak.  A fertőzöttek  98%-a meggyógyúl. Ráadásul a fertőzöttek 80%-a tünetmentes észre sem veszi magán ezt a "halálos" kórt. A tünetekkel jelentkező betegség a fertőzöttek elenyésző százalékánál alakul ki.. (Pontos adatot csak a világ teljes lakoságának letesztelése után lehetne mondani)  Ahol a fertőzés követően megjelennek a tünetek, a  betegség átfutási ideje  általában 8-10 nap. Leggyakoribb tünet:  láz,  fáradtság, száraz köhögés.

A legutóbbi világméretű járvány az 1918-ban pusztító spanyolnátha volt, ami a becslések szerint 27-50 millió áldozattal járt. Ez 15-20%-os mortalitást jelent. Pontos adatok a nyilvántartások hiányában nincsenek. 

A betegség minden formája rossz. Ezen belül vannak súlyos lefolyásúak, és kevésbé súlyosak. A Covid nem tartozik az emberiség súlyos lefolyású járványai közé, de mégis úgy kezelk, mintha ez mindenkire végzetes lenne.
 

Most már az orvosok is felismerik, hogy az elzárások, a folyamatos félelemkeltés, valamint a járványügyi intézkedések következtében kialakuló egzisztenciális bizonytalanség többet árthat, mint maga a vírus.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol