.

A koronavírus-fertőzöttek szervezete antitesteket termel a vírus ellenA legenyhébb állapotú koronavírus-fertőzöttek szervezetének nagyon jelentős része termel olyan antitestet, amelynek köszönhetően immunitás is kialakulhat a járvánnyal szemben a párizsi Pasteur Intézet és a strasbourgi egyetemi kórház tanulmánya szerint – írja az MTI.

 

Vérvétel járvány idején

A kutatók szerint az eredmények ígéretesek, mert eddig kevéssé volt ismert a koronavírussal szembeni immunitás kialakulása, különösen azoknál, akiknél a betegségnek az enyhébb formája jelentkezett.

"Azt tudtuk, hogy a betegség súlyosabb formájában szenvedett emberek szervezete az első tünetek után 15 nappal termel antitesteket. Most már azt is tudjuk, hogy ez igaz azokra is, akik az enyhébb formában szenvednek, jóllehet náluk az antitestek aránya kétségtelenül kisebb" – mondta Arnaud Fontanet, a Pasteur Intézet kutatója.

A kutatók most vizsgálják, hogy az antitestek hosszú távon mennyi ideig képesek ártalmatlanítani a vírust.
A strasbourgi egyetemi két központ kórházában a COVID-19 nevű betegség enyhébb formájában szenvedő 160 fertőzöttet figyeltek. A vérvizsgálatok azt mutatták, hogy szinte mindannyiuk szervezete rendelkezett antitestekkel a betegség kezdetét követő 15. napon. Egy másik szűréssel azt vizsgálták, hogy ezek az antitestek képesek-e ártalmatlanná tenni a vírust. Ebből kiderült, hogy 28 nappal az első tüntetek megjelenése után a fertőzöttek 98 százalékánál neutralizáló antitestek alakultak ki - írja az index
A megfigyelések összegzéséből kiderül, hogy 

A legenyhébb fertőzötteknél is kialakulhat immunitás a koronavírus ellen


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol