.

Koronavírus: amit nem mond el a média Ezen statisztikák számai nem kerülnek címoldalakra

 
A rádió, Tv minden nap fő helyen közli a koronavírussal kapcsolatos híreket. Mást se lehet hallani, csak azt, hogy ennyi meg annyi új fertőzött van, mennyien kerültek kórházba, hányan vannak lélegeztető gépen és mennyi a halottak száma.

Ezeket a híreket hallgatva nem csoda, ha az emberekben eluralkodik a vírustól való félelem. Már nem mernek egymással találkozni, szórakoztató programokon részt venni, nehogy elkapják ezt „a halálos” kórt.
Furcsa módon a pozitív hírek elsikkadnak, vagy meg sem jelennek a médiában, pedig olyanok is vannak.
.

Akkkor nézzük mennyire halálos ez a kór.


A kutatások szerint A fertőzöttek 80 százaléka, (nem elírás, 80%) tünetmentes, a maradék 20%-ról szólnak a hírek.

A világ lakossága 7 500 000 000 (7,5 milliárd) ember, amiből 120 milliónál mutattak ki a koronavírus fertőzést. Ebből a 120 millióból 2,5 millió halálát kötötték a vírushoz.
Vagyis 117,5 millió fertőzött embernél nem volt halálos ez a "halálos" járvány.
 

Persze, ha valakinek a családjában akár egy ember is meghal koronavírushoz köthetően, azt nem érdekli a statisztika.  Neki az az egy a 100%.


A média világviszonylatban 2,5 millió haláleseteről számol be, mintha a többi 7,4 milliárd Covid-19 mentes ember nem is létezne.

Mi a helyzet Magyarországon?


Magyarország lakossága 9,77 millió  (Wikipédia: 2020-as adat)
A vírus megjelenése óta Magyarországon 2 728 860 fertőzést regisztráltak, ebből 2 350 684 tünetmentes volt, a tünetekkel is rendelkező fertőzöttekből 378 176 fő meggyógyult,  Az összes fertőzöttből 18 703 (0,068%) meghalt. Tehát a járvány beindulása óta jóval 1% alatt maradt a halálozási ráta. 


A vélemény formáló média ezen adatok ellenére kongatja a vészharangot a magyar járványhelyzet miatt. Sajnos az egészségügy nincs felkészülve semmiféle járványhelyzetre, úgyhogy ha több a megbetegedés a szokásosnál az már súlyos helyzetnek minősül. (Még belegondolnii sem szabad, mi lenne ha egy 1918-ban tomboló, 50 millió halottal járó spanyolnátha szerű járvány szakadt volna a világra) A kórházak így is túlterheltek, a média minden nap újabb és újabb halálesetekről, elképesztő méretű járványról ontja a híreket.  A félelem beült a társadalomba.
 
Arról viszont nem kapunk tájékoztatást mekkora  az esélye a fertőződésnek, hogyan kezelje magát bárki, ha mégis elkapta a vírust. Arról sincsenek informéciók  átlagban mennyi idő alatt múlik el az első lázas, ágynak döntő állapot, hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, és egyáltalán mivel tud magán segíteni. a beteg.
 
Ha az emberek látnák, hogy a vírust otthon is ki lehet kezelni, sokkal kevésbé ffélnének, ami már nagy segítség lenne az immunrendszernek. (A félelem legyengíti szervezetünk természetes védőmehanizmusát)
Sajnos vígasztaló, bíztató információk nincsenek, az összes remény a fél évig hatásos vakcínákban van. (Elég jó üzlet fél évente több milliárd vakcína eladása)
 
Amit a médiából nem fogunk megtudni, pedig a statisztikák szerint : 

Nagyobb eséllyel lehet kitölteni egy három találatos lottószelvényt, mint elkapni  a koronavírust   
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol