.

Köddé vált a vonat az alagútbanSzámos olyan történet létezik, mely a világ különféle pontjain felbukkanó szellemvonatokról szól. Az egyik leghíresebb azonban közülük is azé a szerelvényé, mely 1911 júliusában, 106 olasz utassal a fedélzetén, rejtélyes módon eltűnt Lombardia régió területén, miután két utas ugrott le róla. Legalábbis a szóbeszéd szerint.

A legenda úgy tartja, a vonat az alagút felé haladt, amikor egyre nagyobb köd támadt, majd miután betért az alagútba, eltűnt. A helyszínt a történet szerint megvizsgálták, vonatot azonban nem találták meg. A szellemvonat később több helyen is felbukkant, ráadásul a világ legkülönfélébb pontjain.
 

Senki sem tudja, hogy mi történhetett azon a napon a vonattal és az utasaival, így csak találgatni lehet. A kép egy lombardiai alagútról készült.

Az eltűnt vonat után akkor az olaszok nyomoztak.  A három vagonból álló szerelvényt egy Sanetti nevezetű olasz cég bérelte, csupa olasz turista számára.
Még egy érdekesség a történetben: Mexikóban különös, régi újságcikkekre bukkantak az 1840-es évekből. Az írások szerint a helyi diliházban kezeltek pontosan 104 olaszt, akik azt állították, hogy vonattal érkeztek Mexikóba.  (Abban az időben ott még hallomásból is kevesen ismerték a vonatot)

femina  /  noiportal

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol