.

Kivételezett járványTegyük helyére a koronavírus pandémiát


A történelem során már több járvány söpört végig a Európán, amelyekból a legemlékezetesebb a pestis, a fekete halál, amely a 14. században Európa akkori lakosságának felét, mintegy 75 millió embert ölt meg.  Az 1347-ben tomboló járványban Párizs lakossága a felére csökkent. 
Halálozási ráta 50% 
 

Pestisjárvány Marseille-ben
 
A nem is olyan távoli múltban is történtek súlyos járványok, amelyek mortalitását, pontos adatok hijján, csak becsülni tudják. Ilyen volt az múlt század elején (1918-1920) tomboló spanyolnátha, melynek 21 vagy 50 millió ember eshetett áldozatául. 
A fertőzöttek becsült halálozási rátája: 15-20%
 

Spanyolnáthában kezeltek az USA-ban

Vannak olyan járványok, amelyek minden évben megjelennek, és már megtanultunk velük együtt élni. Nem forgatgatják fel a társadalmat, nem vetik vissza a gazdaságot, 
Ilyen járvány az influenza, amelynek következtében a 2017-es 2018-as szezonban, csak az USA-ban 952 ezer kórházi kezelés vált szükségessé és azt is pontosan tudjuk, hogy a kórházban kezeltekből ez 86 ezren haltak meg. 
Ennek a járványnak nem volt viszhangja a média is mellékesen említette meg, hogy influenza szezon van, sok a megbetegedés.
Halálozási ráta: 9%
 

Influenza

Azóta is történtek súlyos járványok, amelyek sok halálos áldozatot követeltek, de ezek egyike sem befolyásolta  jelentős mértékben  az emberek mindennapi életét.

Ez alól kivétel a mostan koronavírus járvány. A közreadott statisztikák szerint ennek a járványnak a halálozási rátája 2.6%,  a legalacsonyabb a felsorolt halálos járványok közül.  Viszont a járvány kapcsán hozott intézkedések hatásai nehezebb helyzetbe hozzák a társadalmakat, mint maga a járvány.


Éjszakai kijárási tilalom Spanyolországban

Országok gazdasága megy tönkre, mindenütt csökken GDP, világszerte 400 millió főállású munkahely szünt meg,  társadalmi rétegek megélhetése vált bizonytalanná.  Mindez a koronavírusnak köszönhető, sulykolja a média.  Ráadásul ennél a járványnál a fertőzöttek 80%-a tünetmentes. (ezért  váltanak ki értetlenséget ezek a korlátozó rendeletek széles rétegekben)

Vajon mi indokolja a koronavírus kivételes kezelését a most is velünk élő, nagyobb halálozási arányokkal rendelkező egyéb fertőző  betegségekkel szemben? 


Ilyet sem fogunk látni egyhamar Malagán
 
2019-ben összesen 417 625 fő hunyt el Spanyolországban. 2020-ban a koronavírushoz sorolt halálesetek száma november 2-ig  összesen 36 257 fő. Ez a szám tartalmazza a koronavírussal fertőzött, emberek haláleseteit.

Ameddig világszerte végeztek boncolásoksokat, addig a fertőzött halottak közt egy esetet sem találtak, ahol a halál oka a koronavírus volt. A halált minden esetben az akut betegségek okozták. A boncolásokat 2020 májusától nem folytatják, de a halálesetek statisztikájában a fertőzöttek halálának okát rendületlenül a koronavírushoz sorolják. 

A mostani járvány a WHO szerint világjárványnak minősül. A fenti adatok ismeretében mindenki maga döntse el, a nagy járványok között hova kell besorolni a COVID19-et


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china