.

A kiszuperált katonai járművek gyüjtője váratlan dolgot talált a megvásárolt öreg tankbanA brit Nick Mead "csak" egy tankot szeretett volna venni, de amikor jobban belenézett, igencsak meglepődött.


Az autógyűjtők mellett néha érdemes egy kicsit foglalkozni a katonai jáművek megszállott rajongóival is. Ők azok, akik minden pénzt megadnának azért, hogy egy-egy kiszuperált géphez hozzájussanak, pedig az ár gyakran olyan magas, hogy azon már egy prémium autót is vásárolhatna az ember. Az angliai Nick Mead viszont igazi rajongó, így nem is gondolkodott azon, megvegye-e az eBay-en árult 30 ezer fontos (kb. 11 millió forint) tankot. A története viszont csak itt kezdődött el igazán.

Mead, aki eddig nagyjából 150 katonai járművet gyűjtött össze, a vásárlás után nekiállt, hogy rendbe hozza a tankot – írja a Sun. A férfit azonban sokkal több minden várta a tankban, mint a rozsda: egész pontosan 5 kg arany, amit a járműben talált meg elrejtve.

Az iraki páncélosban óvatosan rejtették el az apró tömböket, amit Mead azonnal felbecsültetett. Kiderült, összesen 2 474 600 fontot, vagyis átszámítva mintegy 910 millió forintot érnek.

A férfi és a barátja először töltényeket talált a járműben, ezért attól féltek, hogy esetleg mást is tartogathat a tank. Úgy döntöttek, le is filmezik magukat, miközben az üzemanyag-tartályt szedig szét, hogy szükség esetén meg tudják mutatni a felvételt a tűzszerészeknek is. A tartályból viszont nem bomba, nem fegyver és nem is lőszer, hanem 5 kg arany kacsintott vissza.

Nick azonnal szólt a rendőrségnek, akik hamar kinyomozták, hogy az aranyat az iraki katonák Kuvait megszállásakor lopták el. A hatóság végül lefoglalta az aranyat, de könnyen lehet, hogy a férfi vaskos jutalmat kap majd a becsületességéért.hvg

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol