.

Kínai csemege: vizeletben főtt tojásKínában a vizeletben főtt tojás kulturális csemege


Egy dolog biztosan van, amelyről Dongyang városa híres. Ez nem más, mint egy helyi „finomság", a szűz fiúk tojása. Igen, ez a neve: szűz fiúk tojása. Ez nem egy gyerek testrészére utal, hanem a hagyományos csirketojásra,  amelyet általános iskolás diákok vizeletében főznek meg.

A szűzfiútojás receptje nagyon egyszerű. Az első lépés, hogy összegyűjtenek egy vödör vizeletet a helyi általános iskolában – ezt egyébként mindennap megteszik.
 


 
A fogás érdekessége, hogy csak a 10 éven aluli, egészséges gyermekek pisije jó hozzá. A tojásokat először beleöntik a vizeletbe, azután abban főzik meg. Ha elkészült, kiszedik, megpucolják, és még egy napot főzik lassú tűzön. Ha szükséges, adnak még hozzá vizeletet, illetve néha gyógynövényeket is. Ennek köszönhetően a tojás fehér része sárgás árnyalatúvá válik, míg a sárgája zöld lesz.
 


 

A kínaiak szerint a vizeletben főtt tojás javítja a vérkeringést, energizálja a testet és megakadályozza az agyvérzést. Egy ilyen tojás 25 centbe, vagyis körülbelül 72 forintba kerül. Vagyis ott egy vizeletes tojás négyszer drágább, mint egy hagyományos.

Persze ettől függetlenül a helyiek szívesen vásárolják, és mivel elsősorban tavasszal értékesítik, a tavasz ízének hívják.

origo

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol