.

Kiderült, a bélflóra állapota összefügg a Covid-19 okozta megbetegedés súlyosságával.Akinek jó a bélflórája, azt nem dönti le a Covid


A legújabb kutatások arra mutatnak rá, hogy a bélben élő - döntően hasznos - baktériumok összessége, vagyis a bélflóra meghatározó lehet abból a szempontból, hogy kinél alakul ki nagyobb eséllyel a Covid-19 megbetegedés.

A koronavírus a legnagyobb veszélyt az idősek, a krónikus betegek (magas vérnyomásos betegek, cukorbetegek, szívbetegek stb.) és az elhízottak számára jelenti. Érdekes módon náluk, vagyis a Covid-19 szempontjából rizikócsoportba soroltaknál már a megbetegedést megelőzően is eltér a bélflóra összetétele az egészségesnek tekintettől. . A  bélflóra és az immunrendszer szoros kapcsolata tudományosan igazolt, A bélflóra mássága miatt az időseknél, a krónikus betegeknél és az elhízottaknál az egészségesekétől eltérő lehet a koronavírus-fertőzésre adott immunrendszeri válasz, és a fertőzés kimenetele.
 

Világszerte több vizsgálatot végeztek, amikben a Covid-19 betegek és egészséges személyek székletmintáinak összehasonlítása alapján keresték a választ arra, hogy mik történnek a bélflórában a koronavírussal való megfertőződést követően. A következtetés egyértelmű: Covid-19 alatt a bélflóra markáns változásokat szenved el.
 

A bélflórában jelenlévő Coprobacillus-, Clostridium ramosum- és Clostridium hathewayi-szám összefügg a Covid-19 súlyosságával; minél több található belőlük a bélflórában/székletben, annál súlyosabbnak ígérkezik a Covid-19. Ezzel szemben vannak „védő” hatásúnak bizonyuló baktériumok is, így a Faecalibacterium prausnitzii.  Amwnnyiben ez hiányzik a bélflórából várhatóan súlyasabb lesz a Covid-19 megbetegedés.


A bélflóra kedvező irányba történő változtatása kedvező eredménnyel járhat mind a Covid-19 megelőzésében, mind kezelésében.

A táplálkozás is kedvezően befolyásolhatja a bélflóra egészségét: A rostokban dús táplálékok, a tejsavós termékek fogyasztása éppen úgy kedvező hatású lehet, mint a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása. -íra az Egészség Kalauz
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china