.

Kiderítették, az otthonmaradás is veszélyesNesze neked karantén

Otthon nagyobb eséllyel  kaphatjuk el a koronavírust, mint az utcán, állítja egy friss kutatás

 
Az ember csak kapkodja a fejét, a sokszor ellentmondó megnyilatkozásokat tapasztalva. Az első útmutatások szerint az egészséges embereknek nem kell maszkot hordani, mert az csak a fertőzés továbbadása ellen véd.  Aztán mégis hordjunk maszkot, mert az meggátolja a fertőződést.  Majd újabb utasítás, maradjunk otthon, mert az utcán elkaphatjuk a vírust. Most egy újabb tanulmány meg azt bizonygatja, az otthomaradás sem biztonságos.
 

Nem írták oda, de az egy lakásban lakó család tagjai mentesülnek a tilalom alól. (Valahol járvány idején is lakni kell)
 

A 2020. január 20. és március 27. közötti időszakban 5706 COVID-19 beteg 59073 kontaktszemélyének vizsgálatán alapuló eredmények azt mutatják, hogy a fertőzött családtagoktól, közeli hozzátartozóktól nagyobb valószínűséggel elkapható az új koronavírus, mint idegenektől – tették közzé legújabb eredményeiket az amerikai járványügyi központ, a CDC  által  publikált tanulmányukban a dél-koreai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ (KCDC) epidemiológusai.

Az epidemiológusok az egy háztartásban élő kapcsolatok 11,8 százalékában találtak fertőzést. A korcsoportok szerinti megoszlásban a háztartási fertőzések aránya a tizenéveseknél, illetve a 60-70 éves generációban volt a legmagasabb. A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy ezekben a korosztályokban még és már jóval szorosabb és rendszeresebb a családtagok közötti kapcsolat, mint a köztes nemzedékekhez tartozóknál. 


Az egész koronavírus körüli mizéria csak a félelmet kelti, ezzel talán több bajt okoz, mint a betegség. Mára az is kiderült, hogy a fertőzüttek nyolcvan százaléka annyira tünetmentes, vagy csak olyan enyhe tünetekkel rendelkezik, hogy észre sem veszik, hogy betegek, 

A fertőzöttek maradék 20 százalékánál alakulhatnak ki kezelést igénylő tünetek és alakulhatnak ki szövődmányek a régóta meglévő krónikus betegségeik miatt. Ezen 20 százalékba tartozó egészségileg egyébként is legyengült emberek, 4,1 százaléka (főként az idős korosztály), halt meg, de nem a vírustól, hanem régi betegségeik szövődményeitől. A patológusok májusig végzett boncolásoknál megállapították nem a koronavírus volt a halál oka, hanem a végzetessé váló krónikus betegségek.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol