.

Kiderítették, az otthonmaradás is veszélyesNesze neked karantén

Otthon nagyobb eséllyel  kaphatjuk el a koronavírust, mint az utcán, állítja egy friss kutatás

 
Az ember csak kapkodja a fejét, a sokszor ellentmondó megnyilatkozásokat tapasztalva. Az első útmutatások szerint az egészséges embereknek nem kell maszkot hordani, mert az csak a fertőzés továbbadása ellen véd.  Aztán mégis hordjunk maszkot, mert az meggátolja a fertőződést.  Majd újabb utasítás, maradjunk otthon, mert az utcán elkaphatjuk a vírust. Most egy újabb tanulmány meg azt bizonygatja, az otthomaradás sem biztonságos.
 

Nem írták oda, de az egy lakásban lakó család tagjai mentesülnek a tilalom alól. (Valahol járvány idején is lakni kell)
 

A 2020. január 20. és március 27. közötti időszakban 5706 COVID-19 beteg 59073 kontaktszemélyének vizsgálatán alapuló eredmények azt mutatják, hogy a fertőzött családtagoktól, közeli hozzátartozóktól nagyobb valószínűséggel elkapható az új koronavírus, mint idegenektől – tették közzé legújabb eredményeiket az amerikai járványügyi központ, a CDC  által  publikált tanulmányukban a dél-koreai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ (KCDC) epidemiológusai.

Az epidemiológusok az egy háztartásban élő kapcsolatok 11,8 százalékában találtak fertőzést. A korcsoportok szerinti megoszlásban a háztartási fertőzések aránya a tizenéveseknél, illetve a 60-70 éves generációban volt a legmagasabb. A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy ezekben a korosztályokban még és már jóval szorosabb és rendszeresebb a családtagok közötti kapcsolat, mint a köztes nemzedékekhez tartozóknál. 


Az egész koronavírus körüli mizéria csak a félelmet kelti, ezzel talán több bajt okoz, mint a betegség. Mára az is kiderült, hogy a fertőzüttek nyolcvan százaléka annyira tünetmentes, vagy csak olyan enyhe tünetekkel rendelkezik, hogy észre sem veszik, hogy betegek, 

A fertőzöttek maradék 20 százalékánál alakulhatnak ki kezelést igénylő tünetek és alakulhatnak ki szövődmányek a régóta meglévő krónikus betegségeik miatt. Ezen 20 százalékba tartozó egészségileg egyébként is legyengült emberek, 4,1 százaléka (főként az idős korosztály), halt meg, de nem a vírustól, hanem régi betegségeik szövődményeitől. A patológusok májusig végzett boncolásoknál megállapították nem a koronavírus volt a halál oka, hanem a végzetessé váló krónikus betegségek.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china