.

Kevesebb oltás, több egészség JapánbanA kanyaró, mumpsz és rubeola elleni három az egyben vakcinát, ismertebb nevén az MMR oltást vádolják hogy ennek mellékhatásaként nő az autizmusban szenvedők száma.A japán kormány betiltotta a kanyaró, mumpsz és rubeola vakcinát az 1993-as oltási programjában, miután rekord számú gyermek esetében alakultak ki mellékhatások, köztük agyhártyagyulladás, végtagok elvesztése és halál.

Az MMR oltás mellékhatásai minden 68-ik gyermeket súlytják. A vakcina azonban más kockázatokat is rejt az autizmussal fennálló kapcsolata mellett, ami a betiltásához vezetett az egyik legiparosodottabb országban.
 
 


Oltásokat népszerűsítő japán propaganda fotó
 
Az MMR vakcina 1989 áprilisában került bevezetésre Japánban, és azok a szülők, akik elutasították a kötelező oltást, bírságot kaptak. Három hónapnyi vizsgálatot követően a tisztviselők rájöttek, hogy minden 900-adik gyermeknél alakultak ki a vakcina mellékhatásai, ami 2000-szer volt nagyobb, mint amire számítottak.

Az egészségügy felelősei azt remélték, hogy meg tudják oldani a problémát, ha átváltanak a vakcina egy másik változatára, de így is túl sok volt a mellékhatás, melyek 1755 gyereket érintettek. Ezekből 125 gyermek gerincvelő folyadékát vuzsgálták és megállapították, hogy a vakcina bekerült az egyik gyermek idegrendszerébe, és két másik eset is hasonlóan gyanús volt.

Négy évvel később az egészségügyi minisztérium megállapította, hogy az oltás felfüggesztése nem okozott növekedést a kanyaró okozta halálesetek körében.
 
Az MMR vakcina mellékhatásainak listája, ami a Merck oltás dobozában található hosszú és aggasztó. Az MMR-el összefüggő károsodások rövidített változatában hányás, hasmenés, anafilaxia, fülfájás, idegi eredetű süketség, cukorbetegség, ízületi gyulladás, izomfájdalom, encephalitis, lázgörcs, tüdőgyulladás és halál található.

A Nemkívánatos Eseményeket Jelentő Rendszer (VAERS) adatbázisa szerint csak az Egyesült Államokban: több mint 75.000 nemkívánatos mellékhatást jelentettek a kanyaró, mumpsz és rubeola vakcina bármely változatával kapcsolatban.

Az oltást követő mellékhatások számai mérhetetlenül alábecsültek, amit a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) elismer. A Nemzeti Vakcina Információs Központ becslése szerint a védoltások mellékhatásainak mindössze 1-10 százalékát jelentik. Ezért a fenti számokat meg kell szorozni százzal, hogy valós számokat kapjunk a mellékhatások mennyiségéről.

A japán kormány  felfüggesztette a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltást 2013-ban, miután túl sok súlyos mellékhatásra derült fény.  Egy jelentés több, mint 1968 káros eseményről számolt be, melyek közül 358-at súlyos kategóriába soroltak.

Hiroko Mori, a Japán Nemzeti Közegészségügyi Intézet fertőző betegségek osztályának korábbi vezetője szerint Japánban nem az oltások, hanem az ország kiváló higiéniai és táplálkozási körülményei javították a gyermekek egészségét.
 

"Az orvostudomány állítólag a gyógyításról szól, de a csecsemők, akik nem tudnak beszélni, szükségtelen oltásoknak vannak kitéve, mert a szülők félnek. A gyerekek elveszítik azon képességüket, hogy természetes módon gyógyuljanak meg."

Hiroko MoriEgészséges japán gyerekek

Masako Koga, a Japán Fogyasztók Uniójának egykori képviselője a tömeges oltási program mögötti hátsó szándékkal kapcsolatos aggodalmait osztotta meg:

"Az oltásokat csak azoknak kellene adni, akiknek szükségük van rájuk, de nem ez történik.
A globális
(gyógyszer) iparágat egyetlen stratégia hajtja, ami a védőoltással megelőzhető betegségek vakcináit népszerűsíti.  A vakcinák szoros kapcsolatban vannak a pénzzel. A fejlesztés a forgalomba kerülés és a mellékhatások kutatása (Masako Koga által meg nem nevezett) érdekek szerint történik."


Magyarországon az oltásokat kedvelő szülők a 11 féle kötelező oltáson kívűl további 8 +2 ajánlott vakcínából válogathatnak. Tehát a hatóságok összesen 21 féle vegyianyag keveréket szeretnének minden egyes gyermek testébe injektálni.


Készült újvilágtudat cikke alapján

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china