.

Kettős cél a társadalmak irányítóinál 


Egyre szélésebbre nyílik az olló a világ pénzügyi elitje és az átlagpolgárok világlátása között. A különbség abból adódik, hogy amíg legfelsőbb vezető réteg jól látja a mindentől független, önálló gondolkodás fontosságát, addig társadalom többi rétege elfogadja, sőt igényli a legfelsőbb körök irányítását.


Ennek a tendenciának felismerésével és kihasználásával mindig olyan információk kerülnek az oktatásba és olyan szabályzók a mindennapi életbe, amelyek nem az átlagemberek érdekeit szolgálják. Az átlagembereknek viszont addig mondják, hogy mindez értük van, amíg el nem hiszik.

Az oktatás kettőssége
Érdekes az Apple nemrég meghalt irányítójának, Steve Jobsnak és cégének propagandája, valamint saját gyermekei nevelésében mutatkozó különbség. A New York Times cikkében megjelent riport szerint Jobs gyermekei csak ritkán használhatták az általa forgalmazott iPad-et, pedig az új termék bevezető reklámjában nagy hangsúlyt kapott a gyermekek logikáját fejlesztő "előnyös" tulajdonsága.

Azóta számos technológiai cég vezetőjével és nagytőkéssel volt szerencsém találkozni, akik egytől egyig hasonlóképpen viszonyulnak a témához: szigorúan korlátozzák, hogy gyerekeik mennyi időt tölthetnek bármilyen kijelző előtt, gyakran egyenesen megtiltva használatukat hét közben és hétvégén is aszkétikus keretek közé szorítva a digitális időtöltést. -irja a cikk szerzője

Bill Gates a Microsoft alapítója, és azóta több tízmillárdos vagyont felhalmozó üzletember sem az általa szponzorált Common Core nevű tantervet alkalmazó állami iskolákba, hanem olyan magániskolába járatja gyerekeit, ahol más metodika szerint tanítanak.

Vannak olyan elit iskolák, ahol a papír és a ceruza a főszereplő és nem a számítógép. Ezeken a helyeken a tanulók probléma megoldó képességeit fejlesztik és nem a kész programok használatát oktatják.

Végig tekintve a világot vezető politikai szereplők és meghatározó gazdasági hatalmat felhalmozó üzletemberek között, elmondható, hogy szinte kivétel nélkül más tematikájú oktatásban részesültek, mint az átlagemberek. Ennek következménye a más típusú gondolkodás, és az általuk bevezetett szabályok kreatív áthágása, amit másoktól nem tűrnek el.

Érdekükké vált az embereket olyan műsorokkal, filmekkel, Tv show-kal ellátni, amelyek lekötik figyelmüket és műveltségüket az általános iskola alsó szintjén tartja.  Addig sem foglalkoznak a világ dolgaival. Az elit ki nem mondott célja:  érdekeiknek megfelelő, befolyásolható, irányítható munkaerővé alacsonyítani a tömegeket.

Az elit mindenek felett valónak érzi magát, hiszen a világ rendjét saját érdekei szerint tudja alakítani. Ezért oktatnak másként a népi és másként az elit iskoláiban.  

A világlátás, amit a legtöbb iskolában oktatnak, arra tanít, hogy a jelenlegi gazdasági világrendnél jobbat nem találtak ki, ezt kell elfogadni és ezen keretek között kell megtalálni boldogulásunkat.

Ilyenkor merül fel a kérdés: milyen világrend az, ahol a világ javainak 98%-át az emberi népesség 2%-a birtokolja.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol