.

Kenya, Etiópia és Szudán határán élő titokzatos törzs úgy hiszi a csillagokból származnakVannak emberek a földön. akik úgy hiszik, nem tartoznak az emberiséghez, és meg vannak róla győződve, hogy őseik a csillagokból jöttek.amikor még nem volt emberiség.  

Jelenleg csak három ilyen elkülönült törzs van – Toda Indiában, Surma Afrikában és Uru Dél-Amerikában. Ma ők azok a kevesek, akik még mindig távol tartják magukat, a jelenlegi civilizációtól és akik hamarosan eltűnhetnek környezetünkből. 

A Surma törzs
Arrogancia és titkolózás

Egy távoli hegyvidéki régióban Kenya, Etiópia és Szudán határának találkozásánál élnek a surmák. Szinte semmit sem tudni róluk. Nagyon nehéz odajutni, mivel a Surma törzsbeliek minden lehetséges módon kerüli a kapcsolatot, és mindenki, aki találkozik velük, arroganciájukról, és barátságtalan titkolózásukról beszél.

Az Izlandi Földrajzi Társaság expedíciójának csak a közelmúltban sikerült nemcsak elérnie őket, hanem fél évig a Surmák között élni és kutatásokat folytatni. Sok különböző dolog van, de egy tény nagyon meglepő.

Kiderül, hogy nem tartják magukat embernek, és azt állítják, hogy az égből érkeztek. Szerintük katasztrófa történt azon a bolygón, ahonnan jöttek, és így megszakadt a kapcsolat szülőföldjükkel. Ez nem egy jól hangzó mese turistáknak, hiszen ott nincsenek turisták, ráadásul a Surma törzsbeliek nem szeretnek magukról beszélni. Az izlandi kutatóknak, akiknek sikerült megtalálni a hangot velük, rengeteg trükköt kellett bevetniük, hogy elnyerjék bizalmukat.

Egyébként onnan ered az arroganciájuk, hogy az „embert” alacsonyabb szintű fajnak tartják, és nem is akarnak kommunikálni velük.
Az izlandi kutatók azt is állítják, hogy valamilyen bizonyítékot találtak e titokzatos törzs idegen eredetére.  A helyszínen megismert mitosz Surma eredetéről és Tugu istenről, meséli el származásukat.

Hogy ez igaz-e vagy sem, nem tudni, a mitosz hitelessége kétségesnek tűnik. Az a tény, hogy a törzsbeliek nem tartják magukat embernek, viszont egyértelmű. A surmai emberek  még megjelenésükben is mindent megtesznek azért, hogy ne hasonlítsanak a környéken élőkre. 

Az esős évszak végével a surmaiak ünnepeket rendeznek.. A hagyomány szerint a felnőttek és a gyerekek komolyan veszik az előttük álló fáradságos test díszítést, tetőtől talpig bonyolult mintákkal festik ki egymást. Talán egy másik kultúra rejtett jelentései, számunkra ismeretlen titkos jelei rejtőznek ezeknek a testfestményeknek, kanyargós vonalai, körei, és bizarr mintái mögött.

 
Forrás: https://www.soulask.com/star-people-descendants-mysterious-tribes-who-do-not-consider-themselves-of-human-origin/ 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol