.

Karácsoyi díszkivilágítás kezdete Malaga központjában
Karácsonyfa a katedrális előtt

A díszkivilágítás eredetének meséje:

Egy decemberi napon a Larios utca környékének lakosai és vállalkozói összegyűltek hogy megebszéljék hogyan diszitsék fel Malaga központi sétáló utcáját. Az utcát szokás szerint fenyőkkel, lampionokkal akarták díszíteni, de mindenki úgy érezte, hogy valami különlegesre, ennél többre van szükségük, ami, ami feldobja a várost.Egy kisfiú, Javier, aki beleszeretett a karácsonyi fényekbe, felállt, és megosztotta a nagy ötletét. Elmondta, hogy hallott egy varázslatos karácsonyi díszkivilágításról egy másik városban, ahol a fények mozogtak és táncoltak a betonon, mintha élők lennének. A története annyira elragadta a jelenlévőket, hogy azonnal elhatározták, megpróbálják megvalósítani ezt a csodálatos díszítést.

         

Tetszett az ötlet

Eddig a mese, de nézzük mi is történt valójában:


A Larios utcai karácsonyi fények története 2008-ig nyúlik vissza, amikor a malagai városi tanács úgy döntött, hogy a karácsonyi szezonban új külsőt ad ennek az emblematikus utcának.
Ebben az évben eldöntötték el, hogy a karácsonyi hangulatot látványos világítással magasabb szintre emelik. Ekkor született meg a „Lariosi fényerdő” koncepció, amely nagyszámú,az utca felett magasan átívelő fényfüzérek felszerelését javasolta.
Az új fények hatalmas sikert arattak. Azóta minden évben más motívumok ejtik ámulatba a nézőket.

Az idén, a november 24-i premier után, már működnek Malaga karácsonyi fényei.- írja a Malagahoy internetes portál. Alig több mint egy hónapon keresztül minden nap három fényshow lesz  látható. Ebben az évben a Holidayguru közzétette a legszebb karácsonyi fényekkel rendelkező spanyol városok toplistáját ahol az első helyen Madrid szerepel, de tögtön utána Malaga következik.


A 2023-ban látható díszkivilágítás a Larios utcában

 

P.R.
 


 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol