.

Karácsonyi hangulat MalagánMalaga fényei

 
A katedrális és 800 éves mór erőd látványa a kikötő felől

A Costa del Sol fővárosában, mindig pezseg az élet. A karácsony előtti időszakban különösen megnő ez a pezsgés,  csúcsra jár az ajándék boltok és a belvárosi utcák forgalma. Ilyenkor nem csak a belvárosi üzletek, hanem Malaga karácsonyi fényei is vonzzák a nézelődőket. A belváros fő sétáló utcája minden évben más díszkivilágítást kap.
 

2013                                                                                     2014


 calle Larios 2015

A várost átjárja a karácsony hangulata. Az utcazenészek is műsort váltanak, háttérbe szorul a flamenco, előtérbe kerülnek a karácsonyi dalok. A katedrális melletti kis utcában mindig lehet találni zenészeket, akik különböző színvonalaon, de sosem csökkenő lelkesedéssel adják elő repertoárjukat.

 

Van ahol teljes zenekar ad elő karácsonyi dalokat

Az utcákon esténként hömpölyög a tömeg. A spanyolok itt sem tagadják meg önmagukat, és kiélvezik az ünnep minden percét. Ünneplik a karácsonyi előkészületeket, a karácsonyt, az újévig eltelő időt, majd január 6-án a háromkirályokat.
Jelmezes utcai felvonulásokon vidám karácsonyi dalokat (villancicosokat) énekelnek, örömtüzeket gyújtanak.
 
Aki csak turistaként érkezik a városba, annak elég esténként sétálnia a belvárosban és annyi spontán látnivalóban lesz része, mintha egy jól megrendezett színházi előadásra vett volna jegyet. A helyieknek pedig természetes a látnivalók kavalkádja, mivel életük lételeme az ünneplés, a tánc és a zene.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol