.

Jumbo-kényszerleszállás Gatwicken
Az egyik főfutó nem jött ki, a másik három bírta a terhelést. Szerencsére a hatalmas gépet bőven ellátták kerekekkel...


Jól látszik, hogy jobb oldali szárny alól hiányzik a futómű

„Nem standard” leszállást hajtott végre két alacsony áthúzás és hosszú légtérbeli várakozás után a Virgin Atlantic egyik gépe. A Boeing 747-400-as Gatwick-Las Vegas járatát indult teljesíteni, de gond akadt a futóművel amit a gép műszerei jeleztek a pilótának.

Mint a világhálóra felkerült fotókon is látható, a gép négy főfutójának egyike, a jobb szárnytőnél, nem jött ki. A nyitva maradt futóakna-ajtók arról árulkodnak, hogy a pilóták a futóműhöz a vészkibocsájtó rendszert kellett, hogy használják.

De az is eléggé jól látszik a fotókon, hogy a 747-es leszállásakor az orrfutón kívűl, három futózsámolyon négy-négy keréken oszlott el a gép súlya. A kerozin egy részének kifogyasztása mellett tehát a másik három zsámoly összesen 12 kereke is elég volt ahhoz, hogy elbírja a földet éréskor fellépő terhelést.

A gép két alacsony áthúzást hajtott végre Gatwick fölött illetve Dél-Anglia légterében fogyasztotta a nem kevés üzemanyagot, míg végül rengeteg mentő és tűzoltó jelenlétében, háromórányi repülés után tökéletesen leszállt, anélkül, hogy bármiféle sürgősségi beavatkozásra szükség lett volna.

Így zajlott a repülés a Flightradar24 szerint
A gép útja a leszállás előtt

A légitársaság szerint a gép leszállására az induló reptéren „elővigyázatossági okokból” volt csak szükség, az utasokat másik gép szállítja Las Vegasba.


Ennyi kerék kellett volna a biztonságos leszálláshoz


Forrás: IHO

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china