.

Jumbo az óriás gorilla és a területére zuhant öt éves kisfiú története



Szobrot álítottak egy gorillának Angliában



Jumbó a Jersey-i állatkert sztárja

A történet 1986-ban kezdődött, amilor az öt éves Levan Merritt és családja ellátogatott az angliai Jersey állatkertjébe. Úgy tűnt, egy csodás napot töltenek majd együtt, körbejárják a kifutókat, megnézik a sokféle állatot, remekül szórakoztak.
Csakhogy a csodás nap egy pillanat alatt átfordult tragédiába. Amikor ugyanis odaértek a gorilla kifutóhoz, Levan önállósította magát. Szerette volna közelebbről is szemügyre venni a hatalmas állatokat, ezért felmászott a kő kerítésre, ám elvesztette egyensúlyát, átbukott rajta és hat métert zuhant, a kifutó betonjára. Elvesztette eszméletét, mozdulatlanul feküdt a betonon.
A riadt látogatók, köztük Levan szülei moccanni sem mertek, amikor az állatkert sztárja, a mázsás Jumbo nevű gorilla odacammogott az eszméletlen kisfiúhoz.
Jumbo maga is nemrég vált apává, az állatkertben épp a kis gorillák miatt voltak sokan azon a napon. Az apagorilla valószínűleg megérezte, hogy egy bajba jutott, segítségre szoruló „kölyök” esett be a kifutóra, ezért amint odaért hozzá, megsimogatta, majd testével  védeni kezdte a többi kíváncsi gorillától, elkergetve azokat. Mikor meglátta a gyerek mentésére érkező állatkerti dolgozókat, sietősen távozott, átadva a terepet az embereknek. Levant hamar kimentették a mélységből, akinek az ijedtségen és kissebb karcolásokon kívűl nem esett más baja.
 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" width="698" height="573" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1245558.html"></iframe>

Levan felnőve továbbra is rajong az állatokért. Jumbo 1992-ben hunyt el, ám az állatkert úgy döntött, az állatkert hőse előtti tisztelgésként szobrot emelnek Jumbónak. Levan pedig ott volt a szoboravató ünnepségen, ahol nagy szeretettel beszélt az őt védelmező gorilláról.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol