.

Július 1-től extra ellenőrzés vár a Spanyolországba érkező külföldi turistákraA hatóságok félnek a járvány újbóli fellángolásától, ezért lázméréssel és kérdőívvel fogadják a Spanyolországba látogató turistákat.
 

Július 1 után Spanyolország újra fogadja a külföldi turistákat. A tavalyi szezonban Angliából, Németországból, és Európa északi államaiból a legtöbben repülővel érkeztek mivel az autókölcsönzők megfizethető áron kínált kocsijai feleslegessé tették a hosszú út kényelmetlenségeit.
 

A térképre nézve nem is érzékeli az ember a távolságokat, pedig csupán a francia határtól Costa del Solig autóval minimum egy nap, míg repülővel másfél óra az út.  Ez magyarázza Malaga repülőterének hatalmas forgalmát. A legtöbb turista nem a hosszú utakat élvezi, hanem a pihenést, a nyaralást és a szállásához közeli nevezetességek megtekintését. Ezért éri meg már rögtön a reptérnél kocsit bérelni, így a az étvételkokor és a kocsi leadásakor is sok időt lehet megtakarítani.


Az országnak szüksége van  a turizmusból származó bevételre, de hogy ez az idén miként fog alakulni, még a jövő zenéje. Egyenlőre csak az biztos, hogy júlus 1-től megnyitják a határokat, jöhetnek a külföldiek. Aki mostanában repülővel érkezik, már a repülőn érzékelheti a járványügyi intézkedések hangulatát.
 

Landolás után egy gyors lázmérés és egy kérdőív kitöltés következik. Kissé személyes jellegű kérdésekre is választ kell adni, mint például kikkel találkozott és volt e köztük koronavírusos, vagy koronavírus gyanús eset. Amennyiben a vizsgálatot végző tisztviselőben felmerül a gyanú, hogy a frissen érkező  akár fertőzött is lehet, akkor ezt megbízható PCR-tesztekkel fogják ellenőrizni.
A procedurát a közúton vagy hajón érkezők sem kerülhetik el. 
 


 

A fertőzés elkerülése érdekében az egészségügyi vészhelyzet után is érvényben marad a maszk kötelező viselése azokon a zárt helyeken, ahol nem tartható a másfél vagy két méteres szociális távolság, A strandok befogadóképességét is ennek alapján határozzák meg. A tengerparti homokos területeken 4X4 méteres (vagy hasonló nagyságú) részeket jelölnek ki, ahol a fürdeni és napozni vágyók fertőzés veszélye nélkül élvezhetik a strandot. Strandőrség is létesűl, aminek az a feladata, hogy a látogatókkal ezeket a szabályokat betartassák.
 

Milyen strandot terveznek a spanyolok erre a nyárra | Costa Del ...
Tengerparti strand látványterve

Reméljük, a külföldiek Spanyolországba  tervezett utazásainál az az érzés fog dominálni, itt mennyire vigyáznak az egészségükre és nyugodtan jöhetnek.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol