.

Jogokat kaptak az állatok SpanyolországbanHIVATALOSAN IS ÉRZŐ LÉNYEKNEK NYILVÁNÍTOTTÁK AZ ÁLLATOKAT SPANYOLORSZÁGBAN

 
 

A közelmúltban elfogadott törvény értelmében már a polgári törvénykönyvben is érző lényeknek ismerik el az állatokat Spanyolországban, méghozzá különösebb megkötések nélkül: azon kívül, hogy mostantól például egy válópernél nem vagyontárgynak, hanem érző lénynek kell tekinteni a kutyát, a vadállatokat is hasonló jogok illetik majd meg. 

Az országban eddig csak a büntető törvénykönyvben tértek ki az állatokra, ezen belül is az állatkínzásra, a jog máskülönben tárgyakként kezelte őket. Ez María González Lacabex állatvédő aktivista szerint azt is jelentette, hogy a törvény előtt egy kutya pont ugyanolyan vagyontárgynak számított, mint egy lapostévé, de ennek most már vége: vitás esetekben a bíróságnak már az állatok érdekeit is figyelembe kell vennie.

 

A törvényt a spanyol törvényhozás alsóházának legtöbb képviselője megszavazta, egyedül a szélsőjobboldali populista Vox párt emelt szót ellene. Ángel López Maraver, a párt képviselője, a Spanyol Vadászszövetség egykori elnöke szerint a törvény „őrület, hülyeség, nonszensz”, mivel „dehumanizálja az embereket és emberi jogokat akar juttatni az állatoknak”.

Csak az ember ismeri fel a szenvedést

Gillermo Díaz jogász szerint ez egy fontos lépés a spanyol jogban, mivel „csak az ember képes felismerni mások szenvedését, így erkölcsi kötelessége is megelőzni ezt a szenvedést”. A törvény általánosságban csak az állatokra hivatkozik, nem tesz különbséget a házikedvencek és a vadállatok között, az viszont még nem egészen világos, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban, így például milyen jogok illetik majd meg a szöcskéket, csigákat és piócákat.

 

Forrás: Qubit

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china