.

Jó hír a súlyos tünetekkel járó koronavírus fertőzésen átesett embereknekA korábban súlyos tünetekkel kezelt, ám a betegségből felgyógyult koronavírus-páciensek 94 százaléka három hónappal a fertőzés diagnosztizálása után már alig érzett panaszokat, de hat hónap múlva ezek a panaszok is elmúltak.

 

A média szereti a negatív híreket, az mindig nagy hatást kelt,. Ki kiváncsi arra, hogy a celeb világ 99%-a nem betegedett meg, de, ha kozülük egy híresség elkapja a korönavíust, azt szinte minden hírközlő szerv első helyek közt említi. Ezzel emlékeztetnek milyen nagy arányban terjed a covid.

Azért akad jó hír is ebben a pandémiás időszakban.

A korábban súlyos tünetekkel kezelt, ám a betegségből felgyógyult koronavírus-páciensek 94 százaléka három hónappal a fertőzés diagnosztizálása után már alig érzett panaszokat, de hat hónap múlva ezek a panaszok is elmúltak.

A néhány napja (február 25-én, csütörtökön) közzétett izraeli tanulmány alapján a covid-fertőzésből felépült betegek 95 százalékánál nem alakult ki semmilyen maradandó légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri sérülés – adta hírül a The Times of Israel portál.

"Szinte mindegyik páciensnél hat hónap után jelentős fejlődést tapasztaltunk egészségi állapotukban, amit az eredményeink is tökéletesen reflektáltak"  –  mondta Gabriel Izbicki, a jeruzsálemi Sáre Zedek Orvosi Központ igazgatólja a központban kezelt betegek utóvizsgálatának eredményéről.  (6 hónapnál hosszabb időtávban még nincsenek tapasztalatok, de a tendenciák arra utalnak, hogy fenmaradó néhány esetben is teljes gyógyulás várható)
 


Sáre Zedek Orvosi Központ Jeruzsálemben


Ez azért fonos hír, mert egyes vírussal kapcsolatos tájékoztatók úgy állították be a koronavírus utáni helyzetet, hogy maradnak visszafordíthatatlan  utóhatások, ezért a koronavíruson átesett emberek sem lehettek nyugodtak.  

Ennek a vizsgálatnak az eredménye talán megnyugtatja az ilyen stádiumban lévő embereket.

A szakértői elbírálásra váró tanulmányt 18 és 86 év közötti korcsoporton végezték el könnyű, közepes, valamint súlyos szimptómákat produkáló koronavírus-pácienseken. - írja a liner

 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol