.

A jelszó: password, csoda hogy feltörték?Hatalmas baki: Ezzel a jelszóval védték Clintonék email szerverét

 

Exkluzív interjút adott Londonban az ecuadori nagykövetségen Julian Assange, a Wikileaks alapítója a Fox News-nak. A beszélgetésből kiderül, miért veszíthettek a demokraták és hogyan tudta volna egy 14 éves is meghekkelni Clinton kampányfőnökének email-szerverét.

Hatalmas baki: Ezzel a jelszóval védték Clintonék email szerverét

Már hosszú hetek óta másról sem szól az amerikai mainstream média, hogy Oroszország miként tudott beleavatkozni az amerikai elnökválasztás folyamatába az internetet elárasztó álhírekkel és a Demokrata Párt email rendszerének feltörésével.

Bár egyértelmű bizonyítékokat még nem hoztak nyilvánosságra, Barack Obama szilveszter előtt néhány nappal 35 orosz diplomatát tiltott ki az Egyesült Államokból a hekkertámadásokra hivatkozva. Donald Trump bővebb tájékoztatást kért a titkosszolgálattól ez ügyben, bár az előzetes megjegyzései arra engednek következtetni, hogy nem hisz az orosz beavatkozás elméletében.

A saját kijelentéseikbe buktak bele

Julian Assange a FoxNews-nak adott exkluzív interjújában már sokadjára erősítette meg, hogy Oroszországnak nem volt közé Hillary Clinton kampányfőnökének, John Podesta elektronikus leveleinek kiszivárogtatásában. „Már két hónapja mondjuk, hogy a támadáshoz semmi köze az orosz kormánynak” – fogalmazott Assange.

A Wikileaks az amerikai elnökválasztási kampány során mintegy 50 ezer emailt hozott nyilvánosságra John Podesta szerveréről, amelyekben olvasni lehetett a Clinton-alapítványok gyanús finanszírozásáról, a vezető újságírók Clintonnal való összefonódásáról, a jelölti viták kérdéseinek kiszivárogtatásáról és a katolikusokat illető derogáló megjegyzésekről is. 

A szivárogtató portál alapítója szerint Obama megpróbálja aláásni Trump elnökségét még a beiktatása előtt azzal, hogy kétségbe vonja megválasztásának körülményeit. Assange szerint az Egyesült Államok jelenlegi elnöke úgy viselkedik, „mint egy ügyvéd”, mivel sosem állítja egyértelműen, hogy Oroszország szolgáltatta az emaileket a Wikileaksnek, csak utal rá. 

A FoxNews műsorvezetőjének kérdésére Assange úgy vélekedett, „lehetetlen megmondani”, hogy a kiszivárogtatott emailek okozták-e Clinton vereségét, de „ha így lenne, akkor Hillary Clinton, John Podesta és Debbie Wasserman Schulz a saját kijelentéseibe bukott bele”.

Nem a legerősebb jelöltet választották

A Demokraták azért veszítették el a tavalyi elnökválasztást, mert „megbundázták az előválasztási folyamatot”, hogy Hillary Clinton legyen a jelölt – vélekedett Julian Assange.

A Wikileaks alapítója emlékeztetett arra, hogy a kiszivárgott emailek szerint a Demokrata Nemzeti Tanács a semlegesség helyett Clintont favorizálta Bernie Sanders szenátorral szemben. 

„Csak akkor reformálhatják meg a Demokrata Pártot, ha felismerik a vereség fő okát. Véleményem szerin a legfőbb ok az, hogy nem a legerősebb jelöltet választották. Nem ez történt. De miért nem? Mert a Demokrata Nemzeti Bizottság többé már nem a Demokrata Párt legfőbb érdekeit tartja szem előtt” – vélekedett Assange.

Még egy 14 éves is simán feltörte volna

Julian Assange megerősítette a New York Times értesülését, mely szerint elsősorban a Demokrata Párt figyelmetlensége és a stáb tapasztalatlansága vezetett ahhoz, hogy feltörték John Podesta email-szerverét.

„Podesta maga árulta el, hogy az volt a jelszava, hogy „jelszó” (password). A saját informatikai stábja mondta neki, hogy a jelszó változtatására irányuló email hiteles forrásból származik. Ilyen védelemet egy 14 éves gyerek is fel tudott volna törni”

– fogalmazott a Wikileaks-alapító. 

Az interjúra reagált Donald Trump is, aki a Twitteren számonkérte a demokratákat, hogy miként lehettek ennyire felelőtlenek, hogy még egy „14 éves kisgyerek is meg tudta volna hekkelni Podestát”. Az Egyesült Államok megválasztott elnöke a beszélgetésből idézte Assange azon kijelentéseit is, mely szerint az amerikai média „rendkívül tisztességtelen”.


ATV

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol