.

A jelszó: password, csoda hogy feltörték?Hatalmas baki: Ezzel a jelszóval védték Clintonék email szerverét

 

Exkluzív interjút adott Londonban az ecuadori nagykövetségen Julian Assange, a Wikileaks alapítója a Fox News-nak. A beszélgetésből kiderül, miért veszíthettek a demokraták és hogyan tudta volna egy 14 éves is meghekkelni Clinton kampányfőnökének email-szerverét.

Hatalmas baki: Ezzel a jelszóval védték Clintonék email szerverét

Már hosszú hetek óta másról sem szól az amerikai mainstream média, hogy Oroszország miként tudott beleavatkozni az amerikai elnökválasztás folyamatába az internetet elárasztó álhírekkel és a Demokrata Párt email rendszerének feltörésével.

Bár egyértelmű bizonyítékokat még nem hoztak nyilvánosságra, Barack Obama szilveszter előtt néhány nappal 35 orosz diplomatát tiltott ki az Egyesült Államokból a hekkertámadásokra hivatkozva. Donald Trump bővebb tájékoztatást kért a titkosszolgálattól ez ügyben, bár az előzetes megjegyzései arra engednek következtetni, hogy nem hisz az orosz beavatkozás elméletében.

A saját kijelentéseikbe buktak bele

Julian Assange a FoxNews-nak adott exkluzív interjújában már sokadjára erősítette meg, hogy Oroszországnak nem volt közé Hillary Clinton kampányfőnökének, John Podesta elektronikus leveleinek kiszivárogtatásában. „Már két hónapja mondjuk, hogy a támadáshoz semmi köze az orosz kormánynak” – fogalmazott Assange.

A Wikileaks az amerikai elnökválasztási kampány során mintegy 50 ezer emailt hozott nyilvánosságra John Podesta szerveréről, amelyekben olvasni lehetett a Clinton-alapítványok gyanús finanszírozásáról, a vezető újságírók Clintonnal való összefonódásáról, a jelölti viták kérdéseinek kiszivárogtatásáról és a katolikusokat illető derogáló megjegyzésekről is. 

A szivárogtató portál alapítója szerint Obama megpróbálja aláásni Trump elnökségét még a beiktatása előtt azzal, hogy kétségbe vonja megválasztásának körülményeit. Assange szerint az Egyesült Államok jelenlegi elnöke úgy viselkedik, „mint egy ügyvéd”, mivel sosem állítja egyértelműen, hogy Oroszország szolgáltatta az emaileket a Wikileaksnek, csak utal rá. 

A FoxNews műsorvezetőjének kérdésére Assange úgy vélekedett, „lehetetlen megmondani”, hogy a kiszivárogtatott emailek okozták-e Clinton vereségét, de „ha így lenne, akkor Hillary Clinton, John Podesta és Debbie Wasserman Schulz a saját kijelentéseibe bukott bele”.

Nem a legerősebb jelöltet választották

A Demokraták azért veszítették el a tavalyi elnökválasztást, mert „megbundázták az előválasztási folyamatot”, hogy Hillary Clinton legyen a jelölt – vélekedett Julian Assange.

A Wikileaks alapítója emlékeztetett arra, hogy a kiszivárgott emailek szerint a Demokrata Nemzeti Tanács a semlegesség helyett Clintont favorizálta Bernie Sanders szenátorral szemben. 

„Csak akkor reformálhatják meg a Demokrata Pártot, ha felismerik a vereség fő okát. Véleményem szerin a legfőbb ok az, hogy nem a legerősebb jelöltet választották. Nem ez történt. De miért nem? Mert a Demokrata Nemzeti Bizottság többé már nem a Demokrata Párt legfőbb érdekeit tartja szem előtt” – vélekedett Assange.

Még egy 14 éves is simán feltörte volna

Julian Assange megerősítette a New York Times értesülését, mely szerint elsősorban a Demokrata Párt figyelmetlensége és a stáb tapasztalatlansága vezetett ahhoz, hogy feltörték John Podesta email-szerverét.

„Podesta maga árulta el, hogy az volt a jelszava, hogy „jelszó” (password). A saját informatikai stábja mondta neki, hogy a jelszó változtatására irányuló email hiteles forrásból származik. Ilyen védelemet egy 14 éves gyerek is fel tudott volna törni”

– fogalmazott a Wikileaks-alapító. 

Az interjúra reagált Donald Trump is, aki a Twitteren számonkérte a demokratákat, hogy miként lehettek ennyire felelőtlenek, hogy még egy „14 éves kisgyerek is meg tudta volna hekkelni Podestát”. Az Egyesült Államok megválasztott elnöke a beszélgetésből idézte Assange azon kijelentéseit is, mely szerint az amerikai média „rendkívül tisztességtelen”.


ATV

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china