.

A jégkorszak meglepő emlékeiA Föld éghajlata sosem volt állandó A felmelegedések, lehülések és a tengerek vízszintjének változásai hozzátartoznak a Föld történelméhez.


Az utolsó jégkorszak 100 ezer éve kezdődött és csupán 10 ezer éve ért végetegy viszonylag gyors felmelegedési folyamattal. A jeges időszakban a világtengerek vízszintje a rengeteg fagyott víz miatt úgy 120 méterrel lehetett a jelenlegi tengerszint alatt. Ebben az időben az olyan kontinentális talapzatok, mint Zélandia, vagy a Karib-szigetek körüli, ma 50-100 méteres vízzel fedett területek elfogadható éghajlatú szárazföldek voltak.
 

Jégkorszak

Ezen időszak szárazföldi élővilágának emlékeitékeit ellepte a víz. Azt, hogy ebben az időben is létezhetttek (ma még ismeretlen) civilizációk, a darwini evulúciós elméleten nevelkedett archeolúgusok lenéző mosollyal utasítják el. A beléjük programozott evulúciós elmélet szerint a jégkorszak idején fejlődött ki a neandervölgyi emberből, vagy azzal párhuzamosan a mai ember, a Homo Sapiens. Ebben az időben tehát az őskori hordák civilizációja volt az emberi társadalom csúcsa.
 

A darwini evolúciós elmélet szerint a jégkorszakban igy éltek az ősemberek

Ezért érte meglepetésként a régészeket Törökországban, Gobekli Tepe mellett talált 12 ezer éves, állat ábrázolásokkal ellátott kör a alakú monolit kő struktúra, ahol egyes oszlopokk súlya több tonnát nyom.
 

Göbekli Tepe rekonstruált képe

Ez az ismeretlen cálból létrehozott struktúra még a jégkorszak idején épült, tehát már ekkor is léteztek magas szervezettségű és magas tudással rendelkező társadalmak.

A következő meglepetés a már igazoltan 39 ezer éves boszniai piramis. Ez már annyira nem illik bele az ember kialakulásáról tanított evulúciós képbe, hogy a tudományos világ hangadói a saját szemüknek sem akarnak hinni, inkább arra az álláspontra helyezkednek, hogy ez a pramis nem piramis, hanem csak egy piramisnak látszó hegy.

 

A jégkorszak idején épült boszniai piramis

Azokon a területeken, amelyek a jégkorszak idején még magasabban feküdtek a világtengerek szintjénél, szintén élhettek olyan civilizációk, amelyek messze meghaladták a kőbaltás ősemberek társadalmi szervezettségét, és tudását. Sajnos erre kevés bizonyíték áll rendelkezésre, mivel az utóbbi 10 ezer évben megemelkedett tengerszint elfedte ennek emlékeit.

Azonban néhány helyen a Bahamák mellett fekvő New Providence sziget partjai közelében az óceán alján két elsüllyedt ősi piramis is található. Ezek jól kivehetők a Google Earth műholdas fotóin amit Scott C. Waring amatór kutató fedezett fel.  A képeken jól látszik két gyanús alakzat, melyek mesterséges építménynek tűnnek. Az egyik szabályos piramís, a másik pedig egy szimmetrikus struktúra. Oldaléleik 100 méter körül lehetnek, magasságuk nagyjából hatvan méter.


A felfedezett struktúrák helyszíne


A víz alatti építmények körvonalai

Az alábbi videó mutatja a sík tengerfenékből kimagasló alakzatokat


<iframe width="760" height="563" src="https://www.youtube.com/embed/oFwXPab6IT8" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

Egyes elképzelések szerint ezt a területet csupán 12 ezer éve kezdte elönteni a víz. Feltételezik, hogy  a körzetben egykor egy magasan fejlett civilizáció létezhetett. Több különös vízalatti emlék bukkant már fel a karibi szigetvilágban, amikkel tudományos világ nem foglalkozik, pedig igen érdekes őstörténetre derülhetne fény.


Gyanúsan mesterséges vízalatti kőrakás Bimini-sziget mellett
 
Ha ezen a területen is létezett egy korai fejlett civilizáció, aligha a hegytetőkre építkeztek. Valószínúleg a sík, tengerparti környezetet favorizálták, ahol ráadásul közel volt a halban gazdag vízfelület és kikötőket is építhettek Talán ez lett a vesztük is a jégkorszak végén.

Egyre másra bukkannak fel olyan régészeti leletek, amelyek ellentmondanak az eddigi ismereteknek. Ha egyszer megérik az elhatározás, hogy az emberiség kialakulását és fejlődéstörténetét ne csak a szentírássá merevedett darwini evolúciós elmélet szerint lehessen elképzelni, talán feltárul az emberi faj valós történelme is. 

P.R.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china