.

A jégkorszak meglepő emlékeiA Föld éghajlata sosem volt állandó A felmelegedések, lehülések és a tengerek vízszintjének változásai hozzátartoznak a Föld történelméhez.


Az utolsó jégkorszak 100 ezer éve kezdődött és csupán 10 ezer éve ért végetegy viszonylag gyors felmelegedési folyamattal. A jeges időszakban a világtengerek vízszintje a rengeteg fagyott víz miatt úgy 120 méterrel lehetett a jelenlegi tengerszint alatt. Ebben az időben az olyan kontinentális talapzatok, mint Zélandia, vagy a Karib-szigetek körüli, ma 50-100 méteres vízzel fedett területek elfogadható éghajlatú szárazföldek voltak.
 

Jégkorszak

Ezen időszak szárazföldi élővilágának emlékeitékeit ellepte a víz. Azt, hogy ebben az időben is létezhetttek (ma még ismeretlen) civilizációk, a darwini evulúciós elméleten nevelkedett archeolúgusok lenéző mosollyal utasítják el. A beléjük programozott evulúciós elmélet szerint a jégkorszak idején fejlődött ki a neandervölgyi emberből, vagy azzal párhuzamosan a mai ember, a Homo Sapiens. Ebben az időben tehát az őskori hordák civilizációja volt az emberi társadalom csúcsa.
 

A darwini evolúciós elmélet szerint a jégkorszakban igy éltek az ősemberek

Ezért érte meglepetésként a régészeket Törökországban, Gobekli Tepe mellett talált 12 ezer éves, állat ábrázolásokkal ellátott kör a alakú monolit kő struktúra, ahol egyes oszlopokk súlya több tonnát nyom.
 

Göbekli Tepe rekonstruált képe

Ez az ismeretlen cálból létrehozott struktúra még a jégkorszak idején épült, tehát már ekkor is léteztek magas szervezettségű és magas tudással rendelkező társadalmak.

A következő meglepetés a már igazoltan 39 ezer éves boszniai piramis. Ez már annyira nem illik bele az ember kialakulásáról tanított evulúciós képbe, hogy a tudományos világ hangadói a saját szemüknek sem akarnak hinni, inkább arra az álláspontra helyezkednek, hogy ez a pramis nem piramis, hanem csak egy piramisnak látszó hegy.

 

A jégkorszak idején épült boszniai piramis

Azokon a területeken, amelyek a jégkorszak idején még magasabban feküdtek a világtengerek szintjénél, szintén élhettek olyan civilizációk, amelyek messze meghaladták a kőbaltás ősemberek társadalmi szervezettségét, és tudását. Sajnos erre kevés bizonyíték áll rendelkezésre, mivel az utóbbi 10 ezer évben megemelkedett tengerszint elfedte ennek emlékeit.

Azonban néhány helyen a Bahamák mellett fekvő New Providence sziget partjai közelében az óceán alján két elsüllyedt ősi piramis is található. Ezek jól kivehetők a Google Earth műholdas fotóin amit Scott C. Waring amatór kutató fedezett fel.  A képeken jól látszik két gyanús alakzat, melyek mesterséges építménynek tűnnek. Az egyik szabályos piramís, a másik pedig egy szimmetrikus struktúra. Oldaléleik 100 méter körül lehetnek, magasságuk nagyjából hatvan méter.


A felfedezett struktúrák helyszíne


A víz alatti építmények körvonalai

Az alábbi videó mutatja a sík tengerfenékből kimagasló alakzatokat


<iframe width="760" height="563" src="https://www.youtube.com/embed/oFwXPab6IT8" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

Egyes elképzelések szerint ezt a területet csupán 12 ezer éve kezdte elönteni a víz. Feltételezik, hogy  a körzetben egykor egy magasan fejlett civilizáció létezhetett. Több különös vízalatti emlék bukkant már fel a karibi szigetvilágban, amikkel tudományos világ nem foglalkozik, pedig igen érdekes őstörténetre derülhetne fény.


Gyanúsan mesterséges vízalatti kőrakás Bimini-sziget mellett
 
Ha ezen a területen is létezett egy korai fejlett civilizáció, aligha a hegytetőkre építkeztek. Valószínúleg a sík, tengerparti környezetet favorizálták, ahol ráadásul közel volt a halban gazdag vízfelület és kikötőket is építhettek Talán ez lett a vesztük is a jégkorszak végén.

Egyre másra bukkannak fel olyan régészeti leletek, amelyek ellentmondanak az eddigi ismereteknek. Ha egyszer megérik az elhatározás, hogy az emberiség kialakulását és fejlődéstörténetét ne csak a szentírássá merevedett darwini evolúciós elmélet szerint lehessen elképzelni, talán feltárul az emberi faj valós történelme is. 

P.R.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol