.

Jégbe fagytak az aligátorok Észak-KarolinábanRendkívüli módszerrel élik túl a telet a mocsarakba fagyott aligátorok


Észak-Karolinában tapasztalható rendkívül szokatlan hideg időben valami egészen elképesztő dologra lettek figyelmesek. Az észak-karolinai Shallotte folyóban élő aligátoroknak valamit kezdeniük kellett azzal, hogy csapdába esnek a szilárd jégben, és egy meglehetősen szokatlan, ősi túlélési technikát kezdtek alkalmazni.


 

Rendszerint ezek az aligátorok az idejüket napozással vagy pihenéssel töltik a mocsár alján, de a helyi Swamp Park személyzete által készített felvételen látni lehet, hogy az állatok képesek alkalmazkodni a nagyon eltérő helyzethez, amit a rendkívül hideg időjárás okoz jelenleg az Egyesült Államokban.

Amit csinálnak, hogy egyfajta hibernált állapotba kerülnek, melynek következtében a hüllők anyagcseréje drámai módon lelassul, és letargikus állapotba kerülnek a nagyon hideg hőmérsékletre reagálva.

A rendkívüli hideget hozó ciklon következtében úgy tűnik, hogy az aligátorok egy másik túlélési stratégiát alkalmaznak, és a befagyott mocsár felszínén helyezkednek el, és közben kidugják az orrukat a jég fölé, így biztosítják maguknak a levegőhöz való hozzáférést.


<iframe width="720" height="486" src="https://www.youtube.com/embed/TJ5NLXkgiOo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

"Ez egy érdekes viselkedés, mivel ellentétes azzal, amit a legtöbb krokodil csinál," -  mondta James Perran Ross nyugalmazott ökológus. -  "A legtöbb krokodil normális reakciója, hogy amikor nagyon hideg lesz, kijönnek a vízből és megpróbálnak újra felmelegedni."

Ez nem feltétlenül lehet itt előnyös, mivel a szokásosnál alacsonyabb légköri hőmérséklet, ami az Egyesült Államokban jelenleg tapasztalható, veszélyeztetheti a védtelen aligátorokat.

"Érezhetik a hőmérséklet változásokat, és a vízből kidugják az orrukat," - mondta a Swamp Park ügyvezető igazgatója, George Howard. -  "Ebben az állapotban még életben vannak, még mozognak, de nagyon letargikusak."
 

Ez egy hihetetlenül leleményes túlélési trükk, de hosszú távon az aligátorok valószínűleg nem képesek ezzel a módszerrel életben maradni. A 4 Celsius foknál alacsonyabb hőmérsékletű vízben ugyan tudnak élni, de Howard véleménye szerint a jeges körülmények között erre csupán körülbelül egy hétig képesek.

Szerencsére a képeken és a felvételen látható jég néhány nappal később olvadni kezdett, ezért úgy tűnik, hogy az aligátorok számára jól végződött a fagyos kaland.

 - http://www.shallotteriverswamppark.com/wetland-animals-surviving-2018    cikke,  újvilágtudat fordítása

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china