.

Itt tartunk ebben a hatalmas járványbanA koronavírusról szóló riogatás eredménye

 
A koronavírus veszélyének folyamatos hangoztatása meghozza gyümölcsét. Így a halaktól sem kaphatjuk el ezt a kórt.


Ezzel az egész vírus mizériával mintha kissé sikerült volna túllőni a célon.

 
Most már elismerik azt a tényt, hogy a koronavírussal fertőződött emberek 80 százaléka tünetmentes, vagy csak enyhe tüneteket produkál.  A rémisztő statisztikákban ezek a tünetmentes esetek nem szerepelnek, csak a feltételezhetően fertőzött embereken elvégzett tesztek eredményeit veszik figyelembe. Azok számáról akik nem fordultak orvoshoz, de mégis fertőzöttek, vagyis a fertőzés elterjettségéről csak elképzelések vannak, pontos adatok nincsenek.
 
 
A halálesetek számát a teszttel bizonyított esetekhez viszonyítják. Magyarországon a 4347  tesztel bizonyított esethez viszonyított halálozás (596 fő) elképesztően magas, 13,7%-os halálozási rátát eredményez. (Forrás: Johns Hopkins University)  Ugyanakkor becslések szerint a ferőzöttek valós száma minimum  50-60 ezer fő.. Ha ezt teszttel bizonyítanák, máris fél százalék alá esne a mortalitás.
Magyarországon ezen hiányos adatok alapján írnak halálos járványról. és ezek alapján hozták meg a korlátozó intézkedéseket.

Svédország másként állt a koronavírushoz. Bíztak a nyájimmunitás kialakulásában. Nem állították le gazdaságot, nyitva tarthattak az üzletek, éttermek, iskolák, nem vezettek be szigorű korlátozásokat de az azonos elvekkel készólő statisztika szerint náluk a mortalitás mégis  sokkal kedvezőbb 7,2 %.(78166 tesztelt beteg, 5646 haláleset) Ha több tesztelést végeztek volna, a halálozási ráta is kedvezőbb képet mutatna.

A világ többi országában sokkal több tesztelést végeztek, (14 774 887 fertőzöttből  611 599  fő hunyt el ami 4,1% mortalítást jelent),  de ez is csak a tényleges fertőzöttek egy részéhez viszonyítja a halálozásokat mutatja. Becslések szerint a világban már legalább 60 millióan hordozzák a koronavírust. Ha ez igaz, akkor a valós halálozási ráta 1% körül mozoghat, ami nem nevezhető járványnak.

Az is bebizonyosodott, hogy nem a koronavírus öl, hanem a már meglévő krónikus betegségek az elhalálozások valódi okai. Ehhez a halálosnak kikiáltott COVID19 annyiban járul hozzá, hogy további terhet ró az immunrendzerre, ami vagy bírja vagy nem.

A korlátozó intézkedések bevezetésére az idős emberek védelme volt az indok. Bizonyára sikerült meghosszbbítani, több tízezer idős ember életét azon az áron, hogy befékezett a világgazdaság, 400 millió teljes munkaidős állás szünt meg, és közel 1,6 milliárd ember került anyagilag nehéz helyzetbe. A média által "rendkívűl halálos" kórnak kikiáltott fertőzés visszaszorításának ez volt az ára.
 

Úgy tűnik, a fürdővizzel együtt a gyereket is kiöntöttük.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol