.

Ismeretlen eredetű fényforrás a MarsonTávoli erős fény jelent meg a Marson

Mióta a Curiosity elindult felfedező útjára, azóta tömegével küldi a képeket. Ezekből gondos válogatás után a NASA a képeket felteszi honlapjára. Ezekre rávetik magukat a mars kutatással foglalkozók és minden képkockában keresnek valami oda nem illőt. Időnként valóban különös alakzatokra bukkannak, amit nagyon nehéz a marsi időjárás felszínt formáló tevékenységére fogni. A legújabb rejtély ez a fényforrás, amely a távoli horizonton jelent meg.
NASA amagyarázat:  a napfény megcsillant egy sziklán, vagy csak kozmikus sugarak érték el a kamera érzékelőit. Vagy - vagy nyilatkozzák bizonytalanul. A képet, különösen a nagyítást nézve egy teljesen más lehetőség is femerül, amiről viszont nem nyilatkoznak.


Furcsán csillog a nap azon a sziklán. Azért jó, hogy így megmagyarázza a NASA mit látunk, mert egy naív szemlélő még azt hinné ez egy mesterséges fényforrás, ami felfelé világít. Igy viszont tudjuk, ez a nap csillogása, vagy a jelenséget érzékelő kamera egyik pixeljét érte kozmikus sugárzás.
Úgy gondolom, amikor majd fény derül az összes marsi anomáliára, egy jó üzleti érzékkel megálldott vállalkozó "Mesék a Marsról" címen kiadja a NASA korábbi magyarázatait ezekről a furcsa képekről.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol