.

Internet az utcakövek köztEgy angol kisváros, a Buckinghamshire-ban található Chestham központjában ingyenes WiFire csatlakozhat mindenki, helyi lakos, vállalkozás és turista egyaránt, ráadásul a gyors hálózat egyenesen a talpuk alól érkezik.

A Virgin Media által létrehozott teszt-projektben másodpercenkénti 166 megabites hálózatot lehet elérni: ez az átlagos európai sávszélességnél is gyorsabb netezést tesz lehetővé. Angliában és Európában ugyan vannak már 100-200 mbps környéki netet kínáló szolgáltatók, az átlag azonban továbbra is a másodpercenként 20-25 megabites sebesség. Egy ilyen gyors mobilnetes kapcsolattal egy átlagos, 635 megabájt méretű sorozat-epizódot 35 másodperc alatt lehet letölteni. A szolgáltató ráadásul azon dolgozik, hogy intelligens leosztási megoldások segítségével akkor is megmaradjon ez a sávszélesség, ha sokan kapcsolódnak a “járdanethez”.

A WiFi hozzáférési pontokat egyébként tényleg a járdába, pontosan a járda kövei közé építik, ezeket pedig süllyesztett száloptikás és DOCSIS 3 kábelek kötik össze. Az így átalakított utcáktól akár 80 méteres távolságig elérhető lesz az ingyenes WiFi, amely egyelőre a kisváros központjában található utcákban és parkokban épül ki.

24.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol