.

Igy öl a tengerbe szórt műanyag szemétFebruár végén vetette partra a víz egy fiatal nagy ámbráscet tetemét Spanyolország délkeleti  partvidékén.,kozel Cabo de Paloshoz. A kutatók most kiderítették, mi végzett a hatalmas állattal. Egészen elképesztő, amit az emlős emésztőszervrendszerében találtak.

A boncolás során a szakértők csaknem 29 kilogramm műanyaghulladékot szedtek ki az elpusztult cet gyomrából és beleiből. A csaknem 10 méter hosszú állatból kioperált szemét között voltak műanyag zacskók, kötél- és üvegdarabok, valamint víztartályok.
 

Az ámbráscet elpusztulását hasűri fertőzés (peritonitis) okozta. Az állat egyszerűen képtelen volt a benne felhalmozódó káros anyagokat kiüríteni a szervezetéből, a műanyagok miatt az emésztőrendszer sérült, és a sebek végül el is fertőződtek.

Az eset kiválóan rávilágít arra, miért is jelent hatalmas problémát a tengerekbe szórt óriási mennyiségű műanyaghulladék.

Cabo de Palos egy félszigeten elhelyezkedő kedves spanyol városka, amelyik sok turisát fogad, és ebből jelentős bevétele származik

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol