.

Így néz ki az új japán luxusvonatJapánban, a magyarul kissé viccesnek ható Shiki-shima luxusvonat a hónap elején indult első útjára.

 

A Shiki-shima kifejezetten azzal a céllal épült, hogy minden luxust belezsúfoljanak, ami csak egy vonaton egyáltalán elképzelhető. (Mondjuk ennek megfelelő az ára is – egy kettő-négy napos út 800 ezer forintnál kezdődik és 2,8 millió forintnál áll meg, ami nem csekélység. 

A vonatot tervező Ken Kiyoyuki Okuyama csak és kizárólag a legjobb alapanyagokat használta, a legtöbb közülük a hagyományos japán kézművesség büszkesége. 

A futurisztikus panorámakocsiban kényelmesen elterülhetünk, és pezsgőt kortyolgatva nézhetjük az elsuhanó japán tájat, annál inkább, mert a vonat Tokióból az ország északi részén fekvő Hokkaido szigetéig megy.


Tessék beszállni!


Az étterem


Társalgó az emeleten


Egy lakosztály


Fürdő is minden kényelmet biztosít

 

A kilátó szint
 

A szerelvényen összesen 34 utasnak van (felettébb kényelmes) hely, azaz verekedni nem nagyon kell majd értük.

A terveket még 2014-ben jelentette be a Kelet-japán Vasúti Társaság, és sikerült annyira felcsigázni az érdeklődést, hogy mire most elindult az első szerelvény, már lottósorsoláson kellett kiválasztani a szereplőket – minden egyes helyre 76-an jelentkeztek, a jegyeket pedig már most jövő év márciusáig mind eladták. 

Egy mondatot érdemes szánni az ételekre is, amiket természetesen Michelin-csillagos séfek készítenek és egyenruhás lakájok szolgálnak fel – egyszóval a vonaton minden egy csúcskategóriás luxushotelt idéz.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol