.

Igy megy el az élet mellettünk 

Az okos telefon hasznos dolog, de ha valaki az utcán, a természetben, vagy akár egy hajón se talál más látnivalót magának a telefon kijelzőjén kívül, az könnyen lemarad az élet valós eseményeiről.


Az okostelefonok terjedésével új szokások alakultak ki. Kapcsolatainkat személyes találkozás helyett ezen keresztül  tartjuk, a minket érdeklő témákra itt keresünk rá. Sokszor látni, hogy a kávézóban egy asztlnál ülő fiatal pár nem nem is beszél egymással, hanem elmélyülten csetelnek telefonjukon valaki mással. Az iskolákban a tanóra végén már nem a szokásos zsivaj tülti be a folyosókat, hanem a diákok csendben nyomkodják telefonjuk képernyőjét.

A CBS EcoMedia kreatív igazgatója, Eric Smith azon turisaták egyike volt, aki Kalifornia partjainál, csőre töltött fényképezőgéppel figyelte, hátha le tud fotózni egyet a környéken úszkáló, úgynevezett hosszúszárnyú bálnák közül. Több vitorlás is keringett a környéken hasonló céloktól vezérelt emberekkel a fedélzeten, de Smith szerencsével járt: néhány méterre a hajójától a felszínre bukkant a cet hatalmas háta, és elkattant a fotó. Az elkészült kép azonban még érdekesebb a háttér miatt: a felbukkanó bálna mellett mindössze  méternyire egy másik hajón ott ült egy fiatalember, aki ezt a csodás eseményt úgy ahogy van, kihagyta, mert az okostelefonjára szegezett szemekkel láthatóan teljesen elzárta magát a külvilágtól.


Smith "új idők jelei" címmel tette fel a képet Instagramra, és máris lájkok százait gyűjtötte be. Időközben kiderült, hogy az elkészült foósorozatban még több másik képen is látható, ahogy egy anya-bálna úszkál a borjával a kis hajótól méterekre, néha hosszú uszonyát is meglebegtetve a víz fölött, a srác viszont egy pillanatra sem néz fel a kijelzőről. Elúszott mellette az élmény, aminek látványára már több órája várakozott.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol