.

Igaznak bizonyult összeeskűvés elméletekBár őrültségnek hangozhat számos olyan hihetetlennek tűnő összeesküvés-elmélet, amelyekről az idők folymán bebizonyosodott, hogy mégiscsak  igazak

 

Összeesküvés-elmélet vagy más néven konteó (angolul: Conspiracy theory, szó szerinti fordítása: konspirációs teória), egy olyan széles körben elterjedt meggyőződés, amely szerint egyes események hátterében nem a hivatalos álláspont szerinti okok, hanem valamilyen (politikai, gazdasági) érdekcsoport manipulációi állnak.

 

Hamis zászlós támadás, ami kirobbantotta a második világháborút

 


A glewitzi rádiótorony ma.


1939. szeptember 1-jén megtámadta a náci Németország Lengyelországot, amellyel hivatalosan is kezdetét vette a második világháború. Az invázió casus bellije az úgynevezett "Gleiwitz-incidens" volt, ahol  "lengyel katonák" elfoglalták a gleiwitzi (ma Gliwice) rádióállomást és német-ellenes üzeneteket kezdtek el sugározni rajta. Az incidens után holttesteket is találtak a helyszínen.

Az eseményrő szóló híreket Németországban és a világ nagy részén elhitték. Bár voltak szkeptikus hangok egyes nemzetközi sajtóörgánumokban, a németek állításainak hitelességét a legtöbb média elfogadta.
A valóság háború után derült ki, amikor a hamis zászlós akciót vezető SS-őrnagy, Alfred Naujocks, beismerte, hogy az egész akcióra felsőbb parancs alapján került sor. A rádióállomást lengyel egyenruhába öltözött náci katonák "támadták meg", a holttesteket koncentrációs táborokból vitták a helyszínre.
 

"Adnom kell egy propaganda-okot a háború megindítására; akár elfogadható, akár nem. A győztesen úgysem kérik számon, hogy vajon igazat mondott -e.” (Adolf Hitler, 1939) Egy közel-keleti kormány megbuktatása az olajért

 


Kép: Wikimedia Commons


1953-ban forradalom söpört végig Iránon, amely megbuktatta a demokratikusan megválasztott Mohamed Mosszadeget és kormányát, majd Mohammad Reza Pahlavi saht juttatta hatalomra. Az eseménysort a nyugati média az Iráni nép jogos felháborodásaként tálalta.

A forradalom hatvanadik évfordulóján a CIA hivatalosan is elismerte, hogy ők álltak a puccs mögött, a brit titkosszolgálattal karöltve. Az akciót a britek kezdeményezték, amiért a Mosszadeg-kormány államosítani akarta Irán olajmezőit, amely veszélyeztette a brit Anglo-Persian Oil Company üzleti érdekeit. Az amerikaiak azért álltak kötélnek, mert sikerült azzal meggyőzni őket, hogy a Mosszadeg-kormány hatalmon maradása a kommunisták térnyerését szolgálná.

Az Egyesült Államok titkosszolgálata egyébként a hidegháború alatt számos másik puccsot és forradalmat is támogatott, többek közt Guatemalában, Dominikában, Chilében és Nicaraguában is, aminek valódiságátt az amerikai kormányzat  sokáig cáfolta
 

Elmekontroll

 


Egy modern elektrostimulációs eszköz. A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock


A CIA az 1950-es évektől egészen a '70-es évek közepéig dolgozott az MKUltra nevű programon, amelynek egyes részleteit a mai napig homály fedi. A rengeteg illegális elemet tartalmazó kísérletsorozat lényege elvileg az volt, hogy a kísérleti alanyok agyhullámainak és agyfunkcióinak megváltoztatásával hatékonyabbá tudják tenni a kihallgatásokat és befolyásolni tudják az áldozat cselekedeteit.

További cél volt olyan több személyiségű ügynökök létrehozása ahol az egyik személyiség nem tud a másikról, de egy külső jelre felcserélődnek ezek a személyiségek. Ezáltal a békés polgár a jel hatására bérgyilkossá válhat és végrehajtja a másik személyiségébe beprogramozott feladatot.

A kísérletekben főleg LSD-t, sokkterápiát és kínzást használtak, elsősorban pszichiátriai pácienseken, a beleegyezésük és tudomásuk nélkül. A program akkor ért véget, amikor az amerikai főügyészség és a kongresszus tudomást szerzett a teljes titokban zajló kegyetlen kísérletekről, mire a vizsgálat elkezdődött, a CIA a bizonyítékok jelentős részét megsemmisítette. Ennek ellenére több ezer dokumentum menekült meg a mai napig, amit a CIA 2001-ben nyilvánossá tett.


 "Melegradar"

 


A mai Kanada már sokkal toleránsabb. A kép illusztráció.


A '60-as években Kanada még közel sem volt az a toleráns, elfogadó ország, mint ma. Ebben az időben sokat suttogtak arról, hogy a homoszekszuálisnak gondolt embereket fekete listára teszik, amit akkor a kormányzat nem ismert el.

Azonban nem is olyan rég kiderült, hogy a  kanadai kormány megbízta a Carleton University professzorát, Frank Robert Wake-et azzal, hogy fejlesszen ki egy gépet, ami felismeri a homoszexuális férfiakat. A "gyümölcsös gép" névre hallgató eszközzel az alanyok pupillájának mozgását és pulzusát elemezték, miközben homoerotikus képeket vetítettek le a szeme előtt; ezzel akarták kiszűrni az ország állami tisztségeiből - a kormányból, hadseregből, rendőrségből - a meleg férfiakat.

A masina miatt 400 ember vesztette el a munkáját és mintegy 9000 ember került fel egy listára, ahol a "gyanús elemeket" tartották nyilván. Utólag kiderült, hogy nemcsak etikátlan volt a gép használata, hanem az eredmények erőteljesen pontatlanok voltak, de a listáról suttogva terjesztett hírek viszont pontosnak bizonyultak.
 

Oltári nagy hazugság indította el a vietnami háborút

 


 

A Tonkin-öböli incidens, más néven a USS Maddox-incidens vezetett oda, hogy az Egyesült Államok végül a vietnami polgárháborúba való beavatkozás mellett döntött - nemrég azonban kiderült, hogy az esemény nem teljesen úgy történt, ahogy azt akkor az amerikaiak állították.

Az akkori katonai jelentés szerint, augusztus 2-án három észak-vietnami torpedónaszád "támadta meg" az amerikai USS Maddox rombolót, az összecsapásban mindhárom vietnami hajó megsérült és négy vietnami tengerész az életét vesztette. A Maddoxot mindössze egy találat érte; a lövést egy géppuskából adták le.

Augusztus 4-én aztán újabb incidenst jelentettek, amely során elvileg két vietnami hajó is elsüllyedt, miután megtámadták a az amerikai Maddox flottát. A támadásra válaszul Lyndon B. Johnson elnök megtorló intézkedéseket jelentett be, ami végül kirobbantotta a vietnami háborút.

2005-ben feloldották egy NSA-tanulmány titkosítását, amelyből kiderült, hogy az augusztus 2-ai incidens során a Maddox flottája lőtt először, amiért megítélésük szerint a vietnami hajók túl közel kerültek hozzájuk.
Az augusztus 4-ei "incidens" során az amerikaiak az üres tengerre lőttek, mivel nem is voltak a közelben vietnámi hajók.

A jelentés arról is ír, hogy az NSA szándékosan segített a hamís információ továbbításában Lyndon B. Johnson elnöknek és miként igyekeztek eltüntetni a valós történések bizonyítékait.
 

Jelen korunk három nagy konteója:


- A WTC ikertornyok összeomlását nem az elrabolt gépek becsapódása, hanem az épület acélvázára szerelt robbanóanyagok felrobbantása okozta.
- Az ukrán forradalom, ahol a konteó szerint nem az "elégedetlen nép" spontán felháborodása,  hanem a CIA által szervezett tüntetések sorozata kergette el Viktor Janukovics oroszbarát elnököt és kormányzatát.
- Az Iszlám Állam megerősődését az USA a háttérből segítette annak reményében, hogy az majd megbuktatja Szíriában Bassár el-Aszad oroszbarát elnök hatalmát.
 
Visszatekintve a az elmúlt évtizedek eseményeire, bizony bőven van esély, hogy ezek nem csak teóriák.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol