.

Igaznak bizonyult összeeskűvés elméletekBár őrültségnek hangozhat számos olyan hihetetlennek tűnő összeesküvés-elmélet, amelyekről az idők folymán bebizonyosodott, hogy mégiscsak  igazak

 

Összeesküvés-elmélet vagy más néven konteó (angolul: Conspiracy theory, szó szerinti fordítása: konspirációs teória), egy olyan széles körben elterjedt meggyőződés, amely szerint egyes események hátterében nem a hivatalos álláspont szerinti okok, hanem valamilyen (politikai, gazdasági) érdekcsoport manipulációi állnak.

 

Hamis zászlós támadás, ami kirobbantotta a második világháborút

 


A glewitzi rádiótorony ma.


1939. szeptember 1-jén megtámadta a náci Németország Lengyelországot, amellyel hivatalosan is kezdetét vette a második világháború. Az invázió casus bellije az úgynevezett "Gleiwitz-incidens" volt, ahol  "lengyel katonák" elfoglalták a gleiwitzi (ma Gliwice) rádióállomást és német-ellenes üzeneteket kezdtek el sugározni rajta. Az incidens után holttesteket is találtak a helyszínen.

Az eseményrő szóló híreket Németországban és a világ nagy részén elhitték. Bár voltak szkeptikus hangok egyes nemzetközi sajtóörgánumokban, a németek állításainak hitelességét a legtöbb média elfogadta.
A valóság háború után derült ki, amikor a hamis zászlós akciót vezető SS-őrnagy, Alfred Naujocks, beismerte, hogy az egész akcióra felsőbb parancs alapján került sor. A rádióállomást lengyel egyenruhába öltözött náci katonák "támadták meg", a holttesteket koncentrációs táborokból vitták a helyszínre.
 

"Adnom kell egy propaganda-okot a háború megindítására; akár elfogadható, akár nem. A győztesen úgysem kérik számon, hogy vajon igazat mondott -e.” (Adolf Hitler, 1939) Egy közel-keleti kormány megbuktatása az olajért

 


Kép: Wikimedia Commons


1953-ban forradalom söpört végig Iránon, amely megbuktatta a demokratikusan megválasztott Mohamed Mosszadeget és kormányát, majd Mohammad Reza Pahlavi saht juttatta hatalomra. Az eseménysort a nyugati média az Iráni nép jogos felháborodásaként tálalta.

A forradalom hatvanadik évfordulóján a CIA hivatalosan is elismerte, hogy ők álltak a puccs mögött, a brit titkosszolgálattal karöltve. Az akciót a britek kezdeményezték, amiért a Mosszadeg-kormány államosítani akarta Irán olajmezőit, amely veszélyeztette a brit Anglo-Persian Oil Company üzleti érdekeit. Az amerikaiak azért álltak kötélnek, mert sikerült azzal meggyőzni őket, hogy a Mosszadeg-kormány hatalmon maradása a kommunisták térnyerését szolgálná.

Az Egyesült Államok titkosszolgálata egyébként a hidegháború alatt számos másik puccsot és forradalmat is támogatott, többek közt Guatemalában, Dominikában, Chilében és Nicaraguában is, aminek valódiságátt az amerikai kormányzat  sokáig cáfolta
 

Elmekontroll

 


Egy modern elektrostimulációs eszköz. A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock


A CIA az 1950-es évektől egészen a '70-es évek közepéig dolgozott az MKUltra nevű programon, amelynek egyes részleteit a mai napig homály fedi. A rengeteg illegális elemet tartalmazó kísérletsorozat lényege elvileg az volt, hogy a kísérleti alanyok agyhullámainak és agyfunkcióinak megváltoztatásával hatékonyabbá tudják tenni a kihallgatásokat és befolyásolni tudják az áldozat cselekedeteit.

További cél volt olyan több személyiségű ügynökök létrehozása ahol az egyik személyiség nem tud a másikról, de egy külső jelre felcserélődnek ezek a személyiségek. Ezáltal a békés polgár a jel hatására bérgyilkossá válhat és végrehajtja a másik személyiségébe beprogramozott feladatot.

A kísérletekben főleg LSD-t, sokkterápiát és kínzást használtak, elsősorban pszichiátriai pácienseken, a beleegyezésük és tudomásuk nélkül. A program akkor ért véget, amikor az amerikai főügyészség és a kongresszus tudomást szerzett a teljes titokban zajló kegyetlen kísérletekről, mire a vizsgálat elkezdődött, a CIA a bizonyítékok jelentős részét megsemmisítette. Ennek ellenére több ezer dokumentum menekült meg a mai napig, amit a CIA 2001-ben nyilvánossá tett.


 "Melegradar"

 


A mai Kanada már sokkal toleránsabb. A kép illusztráció.


A '60-as években Kanada még közel sem volt az a toleráns, elfogadó ország, mint ma. Ebben az időben sokat suttogtak arról, hogy a homoszekszuálisnak gondolt embereket fekete listára teszik, amit akkor a kormányzat nem ismert el.

Azonban nem is olyan rég kiderült, hogy a  kanadai kormány megbízta a Carleton University professzorát, Frank Robert Wake-et azzal, hogy fejlesszen ki egy gépet, ami felismeri a homoszexuális férfiakat. A "gyümölcsös gép" névre hallgató eszközzel az alanyok pupillájának mozgását és pulzusát elemezték, miközben homoerotikus képeket vetítettek le a szeme előtt; ezzel akarták kiszűrni az ország állami tisztségeiből - a kormányból, hadseregből, rendőrségből - a meleg férfiakat.

A masina miatt 400 ember vesztette el a munkáját és mintegy 9000 ember került fel egy listára, ahol a "gyanús elemeket" tartották nyilván. Utólag kiderült, hogy nemcsak etikátlan volt a gép használata, hanem az eredmények erőteljesen pontatlanok voltak, de a listáról suttogva terjesztett hírek viszont pontosnak bizonyultak.
 

Oltári nagy hazugság indította el a vietnami háborút

 


 

A Tonkin-öböli incidens, más néven a USS Maddox-incidens vezetett oda, hogy az Egyesült Államok végül a vietnami polgárháborúba való beavatkozás mellett döntött - nemrég azonban kiderült, hogy az esemény nem teljesen úgy történt, ahogy azt akkor az amerikaiak állították.

Az akkori katonai jelentés szerint, augusztus 2-án három észak-vietnami torpedónaszád "támadta meg" az amerikai USS Maddox rombolót, az összecsapásban mindhárom vietnami hajó megsérült és négy vietnami tengerész az életét vesztette. A Maddoxot mindössze egy találat érte; a lövést egy géppuskából adták le.

Augusztus 4-én aztán újabb incidenst jelentettek, amely során elvileg két vietnami hajó is elsüllyedt, miután megtámadták a az amerikai Maddox flottát. A támadásra válaszul Lyndon B. Johnson elnök megtorló intézkedéseket jelentett be, ami végül kirobbantotta a vietnami háborút.

2005-ben feloldották egy NSA-tanulmány titkosítását, amelyből kiderült, hogy az augusztus 2-ai incidens során a Maddox flottája lőtt először, amiért megítélésük szerint a vietnami hajók túl közel kerültek hozzájuk.
Az augusztus 4-ei "incidens" során az amerikaiak az üres tengerre lőttek, mivel nem is voltak a közelben vietnámi hajók.

A jelentés arról is ír, hogy az NSA szándékosan segített a hamís információ továbbításában Lyndon B. Johnson elnöknek és miként igyekeztek eltüntetni a valós történések bizonyítékait.
 

Jelen korunk három nagy konteója:


- A WTC ikertornyok összeomlását nem az elrabolt gépek becsapódása, hanem az épület acélvázára szerelt robbanóanyagok felrobbantása okozta.
- Az ukrán forradalom, ahol a konteó szerint nem az "elégedetlen nép" spontán felháborodása,  hanem a CIA által szervezett tüntetések sorozata kergette el Viktor Janukovics oroszbarát elnököt és kormányzatát.
- Az Iszlám Állam megerősődését az USA a háttérből segítette annak reményében, hogy az majd megbuktatja Szíriában Bassár el-Aszad oroszbarát elnök hatalmát.
 
Visszatekintve a az elmúlt évtizedek eseményeire, bizony bőven van esély, hogy ezek nem csak teóriák.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china