.

A hulladékok bosszújaFöldünket lassan belepi a szemét. Évente több mint egymillió tegeri madár és 100 millió emlős pusztul el a felelőtlenül szétdobált hulladékok következtében.  Az ipart a nyereség vezérli, igy a környezetvédelem és a környezetbarát, újra hasznosítható csomagolóanyagok sokadik helyre kerültek a fontosságok sorrendjében. Ráadásul az emberek legtöbbjét nem érdekli az általuk termelt hulladék sorsa és egyéni szemetelésükkel még ők is hozzájárulnak a már-már katasztrófával fenyegető környezet szennyezéshez. Ez előbb-utóbb megbosszulja magát.


Attól, hogy szemünk elől eltüntetjük a hulladékot, az még továbbra is létezik, csupán a szőnyeg alá söpörtük a szemetet. A fejlett országok hulladékai a harmadik világ országaiban kötnek ki. Csupán idő kérdése mikor telitődnek ezek az országok és mikor válik Európa is szemétteleppé.
 

Szemlélet váltásra van szükség. Az emberekben tudatosodnia kell, hogy A Föld az otthonunk és ha nem vigyázunk rá, hajléktalanok leszünk, mint ez a koala mackó.
 

A lebomlani nem képes műanyagok a legelképzelhetetlenebb módon okoznak tragádiát. Az albatrosz, a levegő királya, kecses reptével bűvöli el a szemlélőket. Az esztétikai élményen kívül hasznos tevékenységet is végez, hiszen a halrajok gyenge egyedeinek zsákmányul ejtésével a tengeri halpopuláció állományát javítják. 

Ez az albatrosz a színes műanyag darabokat nézte élelemnek.  A teste már elporladt, de a gyomrában lévő műanyagok tovább szennyezik a környezetet.
 

De nem csak a szilárd hulladék okozza az állatok halálát. A környezetbe jutó vegyi anyagok ugyanúgy pusztítanak. Ez a teknős Tunéziéban, a partközeli gyárak által kiengedett hulladék gázoktól múlt ki.


Az ipartelepekről kiinduló légszennyezés nem csak az állatvilágot veszélyezteti. A nagyvárosok szennyezett levegője a légúti megbetegedések melegágya.
Pekingben már olyan mértékeket öntött a légszennyezés, hogy azokon a napokon amikor nincs szél és megáll a levegő, egészség károsodás kockázata nélkül nem lehet kimenni az utcára.

 
Jó lenne, ha az emberek beemelnék, nem csak lakásunk ajtajáig vagyunk felelősek környezetünk tisztaságáért, hanem azon túl is. Ha nem óvjuk a természetet, egyszer csak azt vesszük észre már nincs hová menni a szabadban. Szeméthegyek, sérült állatvilág, megnyomorított természet a következménye a felelőtlen hulladék kezelésnek.


Szemétteleppé változott tengerpart, ahová már nem  jönnek a nyaralni vágyók.


Nem ilyen környezetben képzeljük el gyermekeink úszóleckéjét

 

Az alábbiakban néhány elszomorító kép, hova vezet a mai hulladék gazdálkodás.
Kiszáradt folyómeder Balin.                                           Fiatal mosómedve horoggalIpari terület Bangladesben, mindent elönt a szemét          Szörfözés a szeméttel teli hullámokon Jáva szigetén
 
Életterünk a természet, megmentéséhez mindenki hozzájárulhat, ha odafigyel a szemétté vált dolgainak további sorsára. Talán ezek a fotók felébresztik környezetünk iránti felelősségérzetünket.

A jelenlegi hulladékkezelés életterünk, a természet tönkretételével bosszulja meg magát.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china